Отборите на Истанбул Башакшехир и Рома се класираха за 1/16-финалите

...
Отборите на Истанбул Башакшехир и Рома се класираха за 1/16-финалите
Коментари Харесай

Изключителна драма разплете възела в групата на Рома

Отборите на Истанбул Башакшехир и Рома се класираха за 1/16-финалите в Лига Европа от група “J” след инфарктни срещи от последния шести кръг. Турският отбор извърши тежката задача да надвие водача в Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах) като посетител с 2:1 с надвит гол в последната минута на постоянното време, с което с изключение на всичко финишира на първа позиция. Това стана факт, откакто в другата среща Рома не съумя да надвие Волфсбергер на “Олимпико” - 2:2.

Реми щеше да е задоволително за Гладбах да продължи напред и всичко вървеше добре, откакто в 33-ата минута Маркюс Тюрам изведе германците напред - 1:0. Минута преди почивката обаче вратарят на Борусия Ян Зомер позволи доста лек гол след отдалечен изстрел на Ирфан Кахведжъ. Само преди няколко дни стражът на “жребците” направи същото и против Байерн (Мюнхен) в немския хайлайф, само че тогава най-малко съумя да спре кълбото на милиметри от прекосяването му на голлинията.

rfan Can Kahveci equalises

Who's scoring next?#UEL pic.twitter.com/UycVLWMJrv
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) December 12, 2019
През втората част и двата отбора преследваха успеха с всички силиа, а драмата остана за края. В 87-ата Аласан Плеа пропусна от 2-3 метра с глава. Така пристигна 90-ата минута, в която Енцо Кривели осъществя за Башакшехир.

Веднага по-късно Тюрам стреля в гредата, а малко по-късно топката срещна ръката на състезател от турския тим в наказателното поле, само че съдията не отсъди дузпа.

The @EuropaLeague journey is officially over. No words. pic.twitter.com/44KQPZ9sPY
— Gladbach (@borussia_en) December 12, 2019
В Рим също имаше доста напрежение. Началото беше вихрено с три гола до 19-ата минута. Диего Пероти вкара за Рома от дузпа в 7-ата, а в 10-ата съотборникът му Алесандро Флоренци си вкара автогол. В 19-ата Пероти се отличи още веднъж с асистенция към Един Джеко за 2:1.

Отборът на Волфсбергер, който играеше единствено за достойнството си, беше на косъм от ново равнене в 47-ата, когато удар на Шон Вайсман се отби в гредата. И въпреки всичко същият този Вайсман откри пътя към мрежата на “джалоросите” - 2:2 в 64-ата минута. Това се оказа и последното попадение.
#RomaWAC pic.twitter.com/iGrobQuoq9
— Faisal HQ (@iF2is) December 12, 2019 Рома - Волфсбергер 2:2 1:0 Пероти (7) д. 1:1 Флоренци (10) авт. 2:1 Джеко (19)
2:2 Вайсман (63)
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

Борусия (М) - Истанбул Б 1:2 1:0 Тюрам (33) 1:1 Кахведжъ (44)
1:2 Кривели (90)
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Лига Европа 6 кръг, четвъртък 12 декември  Борусия Мьонхенгладбах 1:2краен резулат  Истанбул Башакшехир
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР