Отборите на Интер и Шахтьор Донецк ще определят втория финалист

...
Отборите на Интер и Шахтьор Донецк ще определят втория финалист
Коментари Харесай

Шахтьор Донецк ще опита да обърка сметките на Интер

Отборите на Интер и Шахтьор Донецк ще дефинират втория финалист в шампионата Лига Европа довечера от 22,00 часа на стадион " Меркур Шпил Арена " в Дюселдорф.

Късно нощес Севиля си обезпечи място в последния конфликт, откакто реализира цялостен поврат против посочения авансово за любимец Манчестър Юнайтед.

Италианците също излизат като любимец в конфликта, само че сметките им може да бъдат комплицирани от украинския отбор, който реализира впечатляващ триумф с 4:1 над Базел в 1/4-финала.Треньорът на Интер Антонио Конте няма да прави промени в състава и ще стартира със същите 11 от успеха с 2:1 над Байер (Леверкузен).

В офанзива ще работят Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес, които са една от най-хубавите нападателни двойки в Европа. Любопитното е, че аржентинецът към момента няма гол в Европа, до момента в който Лукаку се разписа в девет следващи мача в Лига Европа.

Срещу Шахтьор мощният Лукаку ще има сложната задача да преодолява 192-сантиметровият грузински бранител Давит Хочолава, който се завръща след наказване. " Нерадзурите " ще бъдат подкрепяни от трибуните от президента Стивън Жан, който напуща Китай за първи път от месеци поради пандемията от ковид.

През тази година се навършват 10 от последния европейски успех на Интер, който съответства с историческия требъл. В Милано се надяват чакането да е свършило, само че всичко минава през триумф първо довечера над Шахтьор.

Вероятни сформира:

Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Бастони, Д'Амброзио, Барела, Брозович, Галярдини, Йънг, Лукаку, Мартинес.

Шахтьор Донецк: Пятов, Матвиенко, Хочолава, Кривцов, Додо, Степаненко, Антонио, Тайсон, Патрик, Марлос, Мораеш.

Лига Европа 1/2 кръг, понеделник 17 август  Интер 22:00предстои  Шахтьор Донецк
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР