Отборите на Хърватия и Мароко ще се изправят един срещу

...
Отборите на Хърватия и Мароко ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Хърватия и Мароко в битка за бронзовите медали от Мондиал 2022

Отборите на Хърватия и Мароко ще се изправят един против различен в борба за бронзовите медали от Световното състезание по футбол през днешния ден от 17:00 часа българско време. Малкият край на Мондиал 2022 ще се играе на стадион " Халифа Интернешънъл " в Доха.

Преди четири години Хърватия шокира света като доближи финала на Мондиал 2018, където загуби от Франция, а в този момент играчите на селекционера Златко Далич ще се опитат още веднъж да завоюват медали. Така те ще повторят достижението на именития си тим от 1998-ма година, който приключи на трето място след победа над Нидерландия в дребния край. За Мароко този мач ще бъде краят на една приказка. Северноафриканският отбор пренаписа историята на " Черния континент ", откакто реализира победи над Белгия, Канада, Испания и Португалия, с цел да се трансформира в първия африкански тим, достигнал полуфиналите на международно състезание. Там мароканците бяха спрени от Франция, само че в този момент те ще са пределно окуражени да завършат Мондиала по позитивен метод.

Любопитното е, че Хърватия и Мароко бяха в една група на Световното състезание, като направиха нулево тъждество на 23-ти ноември. Сега се чака " ватрените " да дадат отмора на част от главните си футболисти, за които следва бързо завръщане към клубния футбол, като е допустимо Лука Модрич, Матео Ковачич, Йошко Гвардиол и Марсело Брозович ще бъдат на пейката. Мароко също няма да бъде с напълно титулярен състав, като бранителите Ромен Саис, Найеф Агер и Нусаир Мзрауи са контузени.

" За нас това е огромен край, значим мач и ние ще се борим за медалите. Изпитваме огромно почитание към отбора на Мароко, който реализира доста на това състезание и е същинска изненада ", разяснява селекционерът на Хърватия Златко Далич на конференцията преди дуела. " Те ще бъдат със същата конфигурация, това е голям мач за тях. Те ще излязат с доста мощен състав. Мароко ми припомня на нас от преди четири години, никой не очакваше те да стигнат толкоз надалеч. Те заслужават мястото си, тъй като израснаха и ставаха все по-силни с всеки минал мач. Пълни са с сила и мотивация ", добави той.

" Това не е мачът, в който искахме да участваме. Вярвах, че можем да станем международни първенци. Ще ни бъде мъчно душевен, ще дадем игрово време на тези, които играха по-малко дотук. Това ще бъде седмият ни мач на това Световно състезание, откакто бяхме изиграли общо шест в последните 20 години. Това е страховит опит за всички, изключително за играчите. Най-важното е, че се представихме добре и показахме, че футболът в Мароко съществува ", сподели селекционерът на Мароко Валид Реграги.

Двубоят сред Хърватия и Мароко ще се играе в събота, 17-ти ноември, от 17:00 часа и ще бъде излъчен по Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3, NOVA и Diema Sport 3. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР