Отборите на Франция и Хърватия утре ще спорят за световната

...
Отборите на Франция и Хърватия утре ще спорят за световната
Коментари Харесай

Франция и Хърватия в сблъсък за световната корона

Отборите на Франция и Хърватия на следващия ден ще спорят за международната купа на шампионата в Русия. Последният дуел от Мондиал 2018 ще се играе на стадион " Лужники " в Москва от 18:00 часа.
След 62 мача, които ни подариха драми, завладяващи сюжети, превъзходни голове и сензационни резултати, останаха единствено два отбора, които ще дефинират новият международен първенец.
" Петлите " завоюваха първата си и единствена купа през 1998 година, а по пътя към финала на домашния Мондиал отстраниха точно дебютанта Хърватия. В полуфиналите Франция надделя Хърватия с 2:1 с голове на Лилиан Тюрам, единствените в кариерата му с националната фланелка. Настоящият селекционер на тима Дидие Дешан тогава бе капитан на тима, а в този момент има опция да стане третият човек в международния футбол след бразилеца Марио Загало и немеца Франк Бекенбауер, който подвига международната купа като футболист и треньор. Както и преди 20 години, и в този момент французите са любимци, само че в случай че нов победител вдигне трофея, малко на брой ще бъдат сюрпризираните, предвид на непредвидените резултати в хода на целия шампионат в Русия.

В полуфиналите на Мондиала в Русия тимът на Франция отстрани Белгия, а на Хърватия й се наложи за трети път да играе продължения, с цел да в профил Англия, още веднъж на " Лужники ".
Последната стъпка нормално е най-трудна. Французите имат скорошни мемоари от провалянето си от Португалия във финала на домашното Европейско състезание през 2016 година, а " шахматистите " са надъхани за реванш и към този момент демонстрираха на целия футболен свят, че са рискови до последния съдийски сигнал. Франция също потвърди класата си и в този момент светът тръпне в очакване на най-важния мач за последните четири години. " Петлите " още преди старта на шампионата бяха определяни като един от огромните любимци. Преди две години те се изявиха мощно на Европейското състезание, макар изненадващата си загуба от Португалия във финала. След това съставът на Дешан стана още по-силен, а в този момент в състава е Килиан Мбапе, който самичък може да реши ориста на всяка една среща. Може самоуверено да се каже, че Килиан Мбапе е най-талантливият млад състезател в актуалния футбол. 19-годишният нападател на Пари Сен Жермен, закупен от Монако за невероятните 182 млн. евро, показва фантастична игра в Русия и несъмнено за него няма престижи, откакто стана огромният воин в 1/8 финала против Аржентина, в който вкара два гола и проработи дузпа. Мбапе има неповторимата опция, в случай че стане воин и във финала, скоро да получи и " Златната топка ".

Никой не очакваше Хърватия да стигне дотук, само че бандата на Златко Далич удиви света и сътвори знамение, а футболистите изцяло си заслужиха присъединяване в заключителната среща и в този момент не е значимо, че са играли на терена 90 минути повече от Франция. Ако тимът на Далич успее да премине още една преграда, най-важната, ще остане вечно в историята. Воденото от Лука Модрич " златно потомство " има капацитета за това историческо достижение, откакто Марио Манджукич и Иван Ракитич имат в сметките си голове, маркирани във финали на Шампионската лига на УЕФА. Интересно е, че Хърватия е тимът с най-нисък рейтинг, стигнал до край на Световно състезание (20-о място). Модрич обаче се е потвърдил като един от най-хубавите плеймейкъри на планетата, а съгласно експертите също има шансове за " Златната топка ", в случай че изкове успеха над Франция
Последният край, в който спечелилият е избран в постоянното време, без да се стига до продължения или дузпи, датира от 2002 година (Бразилия - Германия 2:0 с голове на Роналдо).
Можете да наблюдавате срещата НА ЖИВО в Sportlive.bg!
Вероятни сформира:
Франция : Юго Лорис; Бенжамен Павар, Рафаел Варан, Самюел Умтити, Лука Ернандес; Пол Погба, Н`Голо Канте; Килиан Мбапе, Антоан Гризман, Блез Матюиди; Оливие Жиру.
Хърватия : Даниел Субашич; Шиме Върсалко, Деян Ловрен, Домагой Вида, Иван Стринич; Иван Ракитич, Марсело Брозович; Анте Ребич, Лука Модрич, Иван Перишич; Марио Манджукич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР