Отборите на Франция и Хърватия днес ще спорят за световната

...
Отборите на Франция и Хърватия днес ще спорят за световната
Коментари Харесай

За къде ще отпътува Световната по футбол

Отборите на Франция и Хърватия през днешния ден ще спорят за международната купа на шампионата в Русия. Последният дуел от Мондиал 2018 ще се играе на стадион " Лужники " в Москва от 18.00 ч.

След 62 мача, които ни сервираха драми, завладяващи сюжети, превъзходни голове и сензационни резултати, останаха единствено два отбора, които в този момент ще дефинират новият международен първенец.

" Петлите " завоюваха първата си и единствена купа през 1998 година, а по пътя към финала на домашния Мондиал отстраниха точно дебютанта Хърватия. В полуфиналите Франция надделя Хърватия с 2:1 с голове на Лилиан Тюрам, единствените в кариерата му с националната фланелка.

Настоящият селекционер на тима Дидие Дешан тогава бе капитан на тима, а в този момент има опция да стане третият човек в международния футбол след бразилеца Марио Загало и германеца Франк Бекенбауер, който подвига международната купа като футболист и треньор. Както и преди 20 години, и в този момент французите са любимци, само че в случай че нов победител вдигне трофея, малко на брой ще бъдат сюрпризираните, предвид на непредвидените резултати в хода на целия шампионат в Русия.

Никой не очакваше Хърватия да стигне дотук, само че групата на Златко Далич удиви света и заслужи присъединяване си в заключителната среща. Ако тимът на Далич успее да премине тази преграда, ще остане вечно в историята. Любопитно е, че Хърватия е тимът с най-нисък рейтинг, стигнал до край на Световно състезание (20-о място).

Последният край, в който спечелилият е избран в постоянното време, без да се стига до продължения или дузпи, е сред Бразилия - Германия през 2002 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР