Отборите на Фиорентина и Интер сътвориха истинско голово шоу на

...
Отборите на Фиорентина и Интер сътвориха истинско голово шоу на
Коментари Харесай

Драма между Фиорентина и Интер, ВАР промени хода на мача

Отборите на Фиорентина и Интер сътвориха същинско голово шоу на " Артемио Франки " в среща от 25-ия кръг на Серия " А ". Двата тима приключиха наедно 3:3, а тимът от Флоренция заличи пасив от два гола, като последниото попадение пристигна след много противоречива дузпа надълбоко в добавеното време. " Ла Виола " поведе с автогол на Стефан Де Фрай в 17-ата секунда. Интер изравни доста бързо с попадение на Матиас Весино в 6-ата минута. В 41-ата минута Матео Политано даде преднина на " нерадзурите ". През второто полувреме Иван Перишич бе прецизен от дузпа. Хърватинът вкара в 52-ата минута с обмислен удар от бялата точка. В 74-ата минута Луис Муриел върна едно попадение с прелестно осъществяване на директен свободен удар. В петата минута на добавеното време основният арбитър отсъди много противоречива дузпа за игра с ръка на Данило Д'Амброзио в наказателното поле. Намесата на ВАР не накара основният арбитър да промени решението си и Джордан Верету означи по този начин скъпото за Фиорентина трето попадение. Преди това Интер получи дузпа с ВАР, а гол на Фиорентина бе анулиран още веднъж след намесата на системата.
| #FiorentinaInter: ecco i nostri undici!#FORZAINTER pic.twitter.com/ZtG1RYoh1j
— Inter (@Inter) 24 февруари 2019 година Задачата на Интер в днешния дуел не бе по никакъв начин лесна. По традиция грандът от Милано играе много мъчно във Флоренция и доста рядко си потегля с точки от “Артемио Франки”. В последните четири мача сред двата отбора тимът на Фиорентина бе победил три пъти, а един път срещата бе приключила наедно.

“Нерадзурите” търсеха скъп триумф, с който да възстановят преднината си пред четвъртия Милан на 4 точки. В петък “росонерите” минаха без проблеми през Фрозиноне, побеждавайки с 3:0, като по този метод понижиха изоставането си от своите братовчеди на една точка.
 Още в 17-ата секунда Фиорентина поведе в резултата единствено с няколко подавания. Дълга топка откри Федерико Киеза зад тила на Интер, а крилото пусна паралелен пас към Джовани Симеоне, който стреля, а Стефан Де Фрай довкара топката неуместно във вратата си.

| FOTO

Prime immagini dal " Franchi " #FiorentinaInter 1-1 pic.twitter.com/Bh3UbIW2dH
— Inter (@Inter) 24 февруари 2019 година
Гостите от Милано изравниха с гол на Матиас Весино в 6-ата минута. Бившият футболист на " Ла Виола " получи топката на няколко метра от вратата на Лафон и с обмислен удар с десния крайник изравни. В 29-ата минута сериозна неточност на Весино в центъра разреши на Жерсон да отнеме топката, след което да завоюва няколко метра с дрибъл и да стреля от комфортна позиция. За наслада на Интер обаче топката мина около страничния дирек. В 36-ата минута Албан Лафон мазета топката, протягайки ръка под напречната греда след удар на Марсело Брозович.

Прекрасен удар на Матео Политано с левия крайник в 41-ата минута изведе Интер напред в резултата. Крилото направи своето марково отиграване, бутайки топката от десния фланг във вътрешността към терена. Последва мощен удар към далечния ъгъл, който не остави късмет на Лафон за добра интервенция.

В 52-ата минута Интер получи правото да извърши 11-метров углавен удар за игра с ръка на Едимилсон в наказателното поле. До решението да се отсъди дузпа се стигна след сигнал от ВАР, при който очевидно се видя, че бразилецът играе непозволено с ръка при центриране. Зад топката застана Иван Перишич, който не сгреши.  В 61-ата минута ВАР анулира гол на Фиорентина за нарушаване на Луис Муриел против Данило Д'Амброзио. Попадението бе на Кристиано Бираги, който означи хубав гол, само че то не бе зачетено след преразглеждане на обстановката от основния арбитър.
 В 74-ата минута Луис Муриел върна ентусиазма по трибуните на " Артемио Франки " с превъзходен гол от директен свободен удар. Колумбиецът стреля колкото мощно, толкоз и тъкмо в горния ляв ъгъл на Самир Ханданович, а стражът нямаше никакъв късмет за интервенция, макар че имаше добра видимост. В последната минута на постоянното време мощен удар на Федерико Киеза излезе в навън. Дълбоко в добавеното време Фиорентина получи противоречива дузпа за игра с ръка на Данило Д'Амброзио. Намесата на ВАР не накара основният арбитър да промени решението и зад топката застана Джордан Верету, който прати Самир Ханданович в противоположния ъгъл за крайното 3:3.

ФИОРЕНТИНА - ИНТЕР 3:3 1:0 Де Фрай (1 аг)
1:1 Весино (6)
1:2 Политано (41)
1:3 Перишич (52 д)
2:3 Муриел (74)
3:3 Верету (90+10 д)

ФИОРЕНТИНА: Лафон, Витор Уго, Чекерини, Лаурини, Бираги, Едимилсон, Верету, Бенаси, Киеза, Симеоне, Жерсон

ИНТЕР: Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай, Шкриняр, Далберт, Весино, Брозович, Политано, Наинголан, Перишич, Лаутаро Серия А 25 кръг, неделя 24 февруари  Фиорентина 3:3краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР