Отборите на Дунав и Арда излизат един срещу друг днес

...
Отборите на Дунав и Арда излизат един срещу друг днес
Коментари Харесай

Разклатените Дунав и Арда в търсене на изход от кризата

Отборите на Дунав и Арда излизат един против различен през днешния ден в 17:00 часа в конфликт от 25-ия кръг на efbet Лига. Коронавирус рецесията се оказа извънредно тежка и за двата тима. Русенци не са взимали заплати с месеци и даже заплашват да бойкотират днешната среща. Кърджалии също имаха компликации и се разделиха с куп футболисти, в това число и с треньора Стамен Белчев. Така че през днешния ден се очартава един много чудноват мач, в случай че изобщо се състои.

Кризата в двата отбора не е единствено финансова. Преди спирането на сезона, те се намираха в много неприятни серии. Дунав няма победа в 8 следващи мача и се намира на предпоследното място в класирането. Арда пък записа поредност от 6 срещи без триумф и по този начин загуби шансове за място в Топ 6.

Днешният дуел несъмнено е по-голям за домакините, които се нуждаят от всяка допустима точка в борбата за оцеляване. Кърджалии обаче не идват единствено да отбият номера. Те имат да си отмъщават на този противник за загубата с 0:2 през първия полусезон, а също така новият ментор Николай Киров ще желае да стартира с победа отпред на отбора.

Очаква се русенци да стартират срещата в състав Макенджиев на вратата и пред него в отбрана Цанков, Милчев, Николов и Исаевски. Димов и Лазаров ще бъдат опорни халфове, а Христов и Руснаков ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Долапчиев, а зад тила му ще работи Щерев.

Арда пък евентуално ще опълчи Караджов под рамката и карето Стоев, Костадинов, Леони и Георгиев в защита. Кръстев и Мартинов ще бъдат двойката отбранителни халфове, а Ховсепян ще работи като плеймейкър. Делев и Коконов ще оперират по крилата, а в офанзива ще стартира Василев.

efbet Лига, 25 кръг:

ДУНАВ - АРДА

Вероятни сформира:

ДУНАВ: Макенджиев, Исаевски, Николов, Милчев, Цанков, Димов, Лазаров, Русанов, Щерев, Христов, Долапчиев

АРДА: Караджов, Стоев, Костадинов, Леони, Георгиев, Кръстев, Мартинов, Ховсепян, Делев, Коконов, Василев

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Георги Димитров
Начало: 17:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
efbet Лига 25 кръг, събота 6 юни  Дунав 17:00предстои  Арда (Кърджали)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР