Отборите на Челси и Лестър изиграха хубав мач, в който

...
Отборите на Челси и Лестър изиграха хубав мач, в който
Коментари Харесай

Челси падна в лисичи капан, Лампард още без победа

Отборите на Челси и Лестър изиграха прекрасен мач, в който не се победиха и взеха единствено по точка в мача от втория кръг на Висшата лига. Битката приключи 1:1, като двата отбора си поделиха по едно полувреме, само че това не им оказа помощ да стигнат до успеха.

Мейсън Маунт откри за домакините в самото начало на дуела след доста груба неточност на Вилфрид Ндиди. Защитникът на "лисиците " обаче се оправдава в средата на втората част и означи изравнителното попадение, което се оказа и последно в мача, който беше дебют на Франк Лампард на "Стамфорд Бридж ".

Срещата стартира нападателно, като още в първата минута Челси получи първи късмет да открие резултата, откакто Педро Родригес извърши удар от въздуха, който не бе в очертанията на вратата.

Следващата опция за „ сините” пристигна във втората минута, когато Пулишич шутира мощно, само че Каспер Шмайхел съумя да реагира и да избави удара.

В седмата минута Мейсън Маунт откри резултата за Челси, откакто излезе на голова обстановка, с помощта на Вилфрид Ндиди. Нигериецът получи топката пред наказателното си поле от вратаря Шмайхел и в опита си да я отиграе, в действителност я подаде на Маунт.

В 26-ата минута Нголо Канте получи опция да се разпише, само че Кристиан Фукс предотврати попадението с своевременен шпагат.

В 30-ата минута Кепа Арисабалага се намеси неубедително откакто трябваше да избие върната топка от Курт Зума, само че Джейми Варди не съумя да се възползва от грешката на вратаря.

В последните минути от първото полувреме Лестър контролираше темпото на играта, само че не доближи до опция за изравнително попадение.

В началото на второто полувреме Лестър получи най-хубавата си опция за гол. Мадисън получи топката, само че реши да я задържи и да не подава на Варди. Мадисън съумя да преодолее Кепа, само че не се стигна до попадение.

Добрата игра на Лестър през второто полувреме се увенча с триумф в 67-та минута, когато резултатът стана 1:1. Мадисън центрира от корнер и Ндиди се разписа с глава, надигравайки Азпиликуета във въздуха.

В 73-та минута Лестър пропусна идеална опция да поведе в резултата. Фукс преодоля Педро на фланга и подаде на Мадисън, който се забави и не съумя да уцели вратата.

Четири минути по-късно Лестър получи нов късмет да се разпише. Варди излезе на добра стрелкова позиция, само че ударът му мина настрана от вратата.

В 85-ата минута Маунт насочи изстрел към вратата, който срещна лакътя на Сьоюнджю. Така в последна сметка повече попадения в мача не паднаха и двата отбора се задоволиха единствено с по точка.

Така Челси продължава с неуверения старт на сезона и към този момент два мача няма триумф. Лестър също е без победа, само че пък няма и загуба, тъй че "лисиците " също са раздвоени след последния съдийски сигнал.

Автор: Вили Карагьозова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР