Отборите на Бразилия и Белгия играят своята четвъртфинална среща от

...
Отборите на Бразилия и Белгия играят своята четвъртфинална среща от
Коментари Харесай

Фаворит ли е Бразилия срещу Белгия?

Отборите на Бразилия и Белгия играят своята четвъртфинална среща от 21 часа на "Казан Арена " - мултифункционален стадион в столицата на Татарстан - Казан, считан за най-модерният в Русия. "Казан Арена " е втори по величина в страната след "Лужники ". От сезон 2013/2014 на него домакинските си мачове играе локалният футболен клуб "Рубин ". Стадионът е с потенциал 45 105 фенове, а теренът е с размери 105 на 68 метра. Съоръжението е проектирано от компанията Populous, която е построила британските "Емирейтс Стейдиъм " и "Уембли ". Цената му е 15 милиарда рубли.

Бразилците спечилиха група Е. До момента те са играли на този стадий от шампионата 16 пъти.

Сега бразилският народен тим се класира за четвъртфиналите на международното състезание по футбол, откакто воденият от Тите състав се наложи с 2:0 против Мексико. Мексиканците още веднъж не можаха да се оправят с осминафиналите, като завършиха в тази фаза на шампионата за седми следващ път.

"Селесао " изигра най-хубавия си мач на шампионата в Русия и заслужи мястото си в идната фаза след головете на Неймар и Роберто Фирмино.

След тази среща "Селесао " към този момент е най-резултатният тим в историята на международните шампионати. С двата си гола против Мексико южноамериканците към този момент имат общо 228 попадения на международни финали, като оставиха Германия (226) на второто място.

Белгия завоюва група G с цялостен актив от 9 точки. Отборът е играл четири пъти на четвъртфинал, в това число и на последното международно състезание през 2014 година.

Националният тим на Белгия направи поврат в осминафиналите, който ще се помни дълго. "Червените дяволи " стигнаха до четвъртфинала от международното състезание против изстрадана победа над Япония, откакто изоставаха с два гола до 69-ата минута. Белгия стана първият тим от 52 години насам, който съумява да заличи закъснение от два или повече гола в елиминационната фаза на международни финали и завоюва с 3:2. Този поврат обаче приказва доста за опциите на тима на Белгия, само че дали те ще са задоволителни против петкратните международни първенци от Бразилия.

Старши треньорът на белгийския народен тим Роберто Мартинес дефинира Бразилия за любимец в идния четвъртфинал на Мондиал 2018 сред двата състава, само че той е безапелационен, че това е "мечтан мач " за неговите играчи.

Двата тима са по този начин построени, че да вкарват голове и да печелят срещите си.Имат и доста положителни реализатори, способни и да импровизират, когато е нужно.

Белгия направи страховит поврат от 0:2 до 3:2 на осминафиналите против Япония с три безответни гола в последните 25 минути на мача, само че против "Селесао " това надали би било допустимо.

Белгия ще търси място на полуфиналите за повторно в историята и за първи от Мексико 1986.

Работихме крепко в последните две години и сме изцяло подготвени за всички провокации. Освен това спечелихме всичките си мачове дотук, вкарахме и 12 гола, съобщи Мартинес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР