Отборите на Брайтън и Челси поставят началото на новата 2020

...
Отборите на Брайтън и Челси поставят началото на новата 2020
Коментари Харесай

На ЖИВО: Брайтън – Челси, феноменално изравнително попадение

Отборите на Брайтън и Челси слагат началото на новата 2020 година, както и на новото десетилетие на острова. Двата отбора играят при резултат 1:1 в дуел от 21-ви кръг на Висшата лига. В 10-ата минута прецизен бе Сесар Аспиликуета, който записа своя мач №100 като капитан на "сините ". В 84-ата минута Алиреза Джакханбакш възвърне равенството в дуела с гол-шедьовър за "чайките ".

10,000 - January 1st 2020 marks the 10,000th day since the opening round of Premier League football on August 15th 1992. Promises. pic.twitter.com/KWr7JWt75x
— OptaJoe (@OptaJoe) January 1, 2020
В другия дуел от Висшата лига по това време Бърнли среща Астън Вила, като резултатът на "Търф Мур " е 0:2 . Автор на откриващото попадение бе Уесли, а за 0:2 повиши Джак Грийлиш.

Стартът на дуела бе плевел, като още в първите минути не липсваха благоприятни условия и за двата тима. Рийс Джеймс пропусна да изведе "сините " напред, откакто изстрелът му бе неакуратен и мина настрана от вратата.

Последва пропуск и за Брайтън, защото Стивън Алзат навлезе в наказателното поле след страховит самостоятелен рейд, с който преодоля няколко противници, само че ударът му мина около лявата греда.

В 10-ата минута обаче Сесар Аспиликуета означи за 1:0, записвайки името си в историята като голмайстор на първия гол за новото десетилетие в Англия. Курт Зума засече топката след осъществяване на Уилиан от корнер, а топката мина през краката на Тами Ейбрахам, след което се озова в Сесар Аспиликуета, който я изпрати във вратата на Матю Райън.

It's the perfect start for the Blues! Brighton fail to deal with Willian's corner, and Azpi taps in from close range! #BHACHE pic.twitter.com/t6TISXhgCu
— Chelsea FC (@ChelseaFC) January 1, 2020
След маркирания гол Челси поуспокои темпото в дуела и редуцира опитите си към вратата на Матю Райън, а Брайтън не съумя да се измъкне от пресата, която гостите постановиха.

В края на първата част Челси се отпусна и разреши на "чайките " да се вдъхновят. В 43-ата минута Леандро Тросар шутира към вратата на Кепа Арисабалага, принуждавайки стража да се намесва решаващо, с цел да резервира резултата в интерес на своите. Последва нов удар на Тросар, който обаче бе неакуратен и не тормози испанския вратар.

link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР