Отборите на Борусия Дортмунд и Хофенхайм не успяха да се

...
Отборите на Борусия Дортмунд и Хофенхайм не успяха да се
Коментари Харесай

Халанд спаси точката за трагичен Борусия Дортмунд у дома

Отборите на Борусия Дортмунд и Хофенхайм не съумяха да се победят и приключиха наедно при резултат 2:2 в дуел от 21-ия кръг на немската Бундеслига. Джейдън Санчо даде задатък на домакините в 24-ата, само че попадения на Мунас Дабур в 31-ата и Илас Бебу в 51-ата минута донесоха цялостния поврат за гостите. Ерлин Халанд обаче донесе точката за своя отбор в 81-ата минута.

The points are shared.
— Borussia Dortmund (@BlackYellow)
Гостите пропуснаха две чисти положения за попадение още при резултат 0:0, като и в двата случая (18' и 24') Иляс Бебу излизаше самичък против вратаря Марвин Хитц, само че не успяваше да осъществя.

Секунди след втори пропуск Джейдън Санчо се измъкна по лявото крило и откри за Борусия Дортмунд.

Мунас Дабур обаче съумя да изравни единствено седем минути по-късно - 1:1.

В 50-ата минута Марвин Хитц отрази рисков изстрел още веднъж на Дабур, само че след последвалия корнер вратарят боксира топката в лицето на Бебу, с цел да попадне в мрежата му - 2:1 и цялостен поврат за Хофенхайм.

Девет минути преди края на срещата обаче Ерлин Халанд за следващ път се трансформира в воин за своя отбор, като означи за 2:2. При попадението един от футболистите на Хофенхайм - Стефан Пош, се нахвърли върху Халанд, търсейки му сметка за какво не е спрял да играе, защото по това време на терена лежеше играч на гостите - Мунас Дабур. От повторенията обаче се видя, че още до момента в който Дабур беше на земята, неговите съотборници владееха кълбото. Тяхна неточност докара до пас към Халанд при въпросното състояние, което донесе и последния гол в срещата.

Things got heated after Erling Haaland scored while a Hoffenheim player was down with an injury.
— ESPN FC (@ESPNFC)
С това тъждество „ жълто-черните “ остават на шестата позиция с актив от 33 точки, като изостава с три от четвъртото място. Хофенхайм е 12-и с 23 пункта.

За „ вестфалци “ следва посещение на Севиля в първи 1/8-финален конфликт от Шампионската лига, а по-късно ново посещение в районно дерби против Шалке. За Хофе пък също гостува на Молде в Лига Европа, а през идния уикенд приема Вердер Бремен.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР