Отборите на Болоня и Интер не излъчиха победител в първия

...
Отборите на Болоня и Интер не излъчиха победител в първия
Коментари Харесай

Интер издрапа до точка в Болоня

Отборите на Болоня и Интер не излъчиха победител в първия мач от 5-ия кръг в Серия " А ". Двубоят на " Ренато Дал'Ара " приключи при резултат 1:1. Домакините първи взеха преднина посредством Симоне Верди в 32-ата минута, само че " нерадзурите " съумяха да се доберат до равенството с попадение на Мауро Икарди от много противоречива дузпа. Това тъждество взе отново постави завършек на победната серия на Интер от началото на сезона, като отборът на Лучано Спалети изпусна първи точки.

Още от началните минути Болоня сподели, че не се тормози от срещата си с " нерадзурите ". В 5-ата минута Федерико Ди Франческо опита рисков удар, минал настрана от вратата. В 9-ата минута домакините пропуснаха отлично състояние. Симоне Верди нахлу отляво и стреля от дребен ъгъл, като единствено страхотната интервенция на Самир Ханданович опази резултата неизменен. След това и Ерик Пулгар шутира от отдалеченост, само че неопределено.

Верди продължи да тормози отбраната на гостите и в 15-ата минута опита нов забавен изстрел, само че този път над вратата. Минута по-късно той бе изведен очи в очи с Ханданович, като опита с едно допиране да насочи топката във вратата, само че тя мина до гредата.

Едва в 17-ата минута Интер стигна до първата си по-интересна офанзива и Иван Перишич стреля неопределено. В 24-ата минута и Юто Нагатомо се бе присъединил в предни позиции и опитва удар по земя, който не бе доста надалеч от задачата.

Болоня обаче продължаваше да основава по-интересните положения в мача. В 30-ата минута Верди обстрелва вратата на противника от фаул и още веднъж Ханданович трябваше да внимава. Две минути по-късно обаче нападателят на домакините най-сетне съумя да открие резултата. Той пое топката в средата на терена, напредна и с неспасяем удар от към 25 метра не остави шансове на вратаря за 1:0.

Интер стартира по-добре второто полувреме и опита да потърси изравняването. В 59-ата минута Жоао Миранда насочи прелестен изстрел с глава след корнер, само че и Антонио Миранте показва добър инстикт и опази вратата си. Две минути по-късно Милан Скриняр реши да стреля от към 30 метра, като ударът му не бе по никакъв начин неприятен и мина малко над напречната греда.

Болоня отговори с сходен изстрел на Годфред Донса, който също не бе надалеч от задачата, само че въпреки всичко над вратата.

В 75-ата минута пристигна най-спорното състояние в срещата. Ибрахима Мбайе се подхлъзна в наказателното поле и падайки препъна Едер, а съдията реши, че има съображение да даде дузпа. След инспекция с технологията ВАР решението му бе доказано, а Мауро Икарди извърши наказателния удар и бе прецизен за 1:1.

Така Интер съумя да се добере най-малко до точка от този мач и с 13 краткотрайно оглави класирането в Серия " А ". Болоня пък може доста да съжалява за изпуснатата победа, като отборът е с 5 точки на 11-ото място в класирането.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР