Отборите на Берое и Левски играят при резултат 1:0. Мартин

...
Отборите на Берое и Левски играят при резултат 1:0. Мартин
Коментари Харесай

Берое - Левски 1:0, Камбуров отново вкара на сините

Отборите на Берое и Левски играят при резултат 1:0. Мартин Камбуров беше прецизен в 39-ата минута.Сериозна мъгла падна в Стара Загора часовете преди срещата. Видимостта не беше добра, само че реферът Владимир Вълков реши мач да има 60 минути пред дуела, защото обстановката се усъвършенства, обаче топката да бъде оранжева.
Дербито е от последния за 2018 година 20-и кръг на Първа лига.

Първият рисков удар беше за Обертан в 5-ата минута, когато стреля от 20 метра, само че Перниш мазета. Кабрал и Паулиньо стреляха отвън задачата в идващите минути, до момента в който гостите бяха по-активни.

В 31-ата минута Полачек избави столичани. Вратарят мазета удар от 10 метра на Камбуров, който отиваше в долния десен ъгъл. Таранът въпреки всичко вкара своя дежурен гол във вратата на " сините ". Това се случи в 39-ата минута, когато първо лиши топката от Мариани, след което швейцарецът при опита си да избие топката, я прати в Цонев. Юношата на столичани с едно допиране изведе голаджията, който се откъсна от неприятно подредената отбрана, финтира Полачек и самичък на празна врата вкара своя рекорден 16-и гол в мрежата на Левски. Той мигновено се израдва пред агитката на гостите, като с жест им сподели, че е номер едно.

Легендарният нападател към този момент еднолично е най-големият призрачен сън на Левски, като до момента нито един състезател не е вкарвал повече във вратата на " сините ", в цялата им 104-годишна история. Досега Камбура делеше първата позиция с голмайстор номер едно на България Петър Жеков, който има 15 попадения против Левски. Жеката се е разписал 6 пъти с Берое и 9 пъти с ЦСКА. Настоящата деветка на заралии вкара своя първи гол с екипа на Берое, като към този момент има - 10 гола за Локомотив (Пд), 4 гола за Локомотив (София), 1 гол за Ботев (Пловдив) и 1 за Берое.

Мариани незабавно стреля, само че Перниш мазета в корнер. Последните минути мъглата още веднъж падна над терена.

На почивката Сержиу Буш смени най-слабия за гостите Паулиньо. Първият удар беше за Кабрал в 48-ата минута, като Перниш още веднъж избави. Домакините обаче започнаха да държат повече топката, до момента в който 26-кратните първенци изпитваха усложнения. В 60-ата минута Костов стреля, само че без да затрудни Перниш. Бърза контраофанзива на Берое беше пропиляна от Мартинс, който не съумя да откри своите сътрудници.

Филипе Нашименто смени Мариани, който пък не бише удовлетворен от това решение на Стоянович. Рубен Бригидо пък влезе вместо Мартинс.

Треньорът на домакините Александър Томаш е сменил единствено Вандерсон, който се контузи тежко при триумфа с 1:0 против Ботев (Враца). На негово място титуляр на фланга стартира сънародникът му Алфредо Мартинс.

Пред Душан Перниш в отбрана работят Желев, Иван Бандаловски, Камен Хаджиев и Леони. Мартин Райнов и Александър Цветков са опорните халфове, а Мартинс, Иван Минчев и Борислав Цонев ще оказват помощ на Мартин Камбуров.

Наставникът на Левски Славиша Стоянович е направил две промени от триумфа с 2:1 над Етър в предния кръг. Давид Яблонски се завръща в центъра на отбраната след наказване, като ще си партнира с Нуно Рейш. Паулиньо пък се също още веднъж е измежду титулярите. Така забавното е, че двамата най-хубави против отбора на Красимир Балъков, Сержиу Буш и Илия Юруков са на пейката.

Мартин Полачек още веднъж е на вратата. Милош Цветкович, Яблонски, Рейш и капитанът Иван Горанов са в отбрана. Кали Тиам, който беше централен бранител против " виолетовите ", още веднъж е опорен халф. Негов сътрудник ще бъде Давиде Мариани в схемата 4-2-3-1, до момента в който Жерсон Кабрал, Паулиньо и Габриел Обертан работят зад Станислав. Костов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР