Отборите на Беневенто и Ювентус завършиха 1:1 в мач от

...
Отборите на Беневенто и Ювентус завършиха 1:1 в мач от
Коментари Харесай

Ювентус взе само точка при гостуването си на Беневенто

Отборите на Беневенто и Ювентус приключиха 1:1 в мач от 9-ия кръг на италианската Серия А. Алваро Мората откри резултата в 21-ата, а в добавеното време на първата част Гаетано Летиция изравни.

Преди мача имаше минута безмълвие в памет на умрелия Диего Марадона.
Снимка: БГНЕС  Ювентус взе единствено точка при гостуването си на Беневенто
В 10-ата минута играта бе спряна, с цел да бъде оказана респект към напусналия този свят Диего Марадона.

В 13-ата минута Джанлука Лападула съумя да зачесе с глава топката след центриране от ъглов удар, само че стреля над вратата.
Снимка: БГНЕС  Ювентус взе единствено точка при гостуването си на Беневенто
Ювентус обаче се съвзе и потегли в нападание и с първия си прецизен удар откри резултата в 21-ата минута. Федерико Киеза насочи брилянтен пас от над 50 метра, който изведе Алваро Мората отляво в наказателното поле. Нападателят овладя добре, освободи си място за пукотевица и откри далечния ъгъл на вратаря Лоренцо Монтипо - 0:1.

Само шанса избави домакините от това да изостават с два гола пет минути по-късно. Чудесна композиция сред Мората, Аарън Рамзи и Пауло Дибала изведе аржентинеца на стрелкова позиция, само че изстрелът на капитана на Юве мина на сантиметри от дясната греда на Монтипо.

В 31-ата минута Рамзи стреля в наказателното поле след подаване отляво, само че стражът на домакините парира с тяло.
Снимка: БГНЕС  Ювентус взе единствено точка при гостуването си на Беневенто
Малко по-късно " вещиците " можеха да изравнят, откакто Гаетано Летиция центрира отляво в наказателното поле, където Лападула засече с глава, само че топката мина на сантиметри от лявата греда на " замръзналия " на едно място Шчесни.

В края на полувремето Дибала стреля от директен свободен удар, само че над вратата на домакините.

Това обаче не беше всичко за първата част. Първо Паскуале Счиатарела излъга с един финт двама играчи на Юве и насочи отличен удар, който обаче бе избавен с класа от Шчесни в корнер. След неговото осъществяване домакините разиграха късо. Отново Счиатарела беше в центъра на събитията, като опита подаване в наказателното поле. Артур не съумя да почисти по най-хубавия метод, а топката попадна на крайници на десния бек Гаетано Летиция, който от воле откри по превъзходен метод далечния ъгъл на Шчесни, като тя се отби в гредата и влезе - 1:1.

В началото на втората част Джанлука Импрота стреля по земя, който излезе в навън.

В 51-ата Мората направи голям пропуск, откакто ударът му с глава от близко мина около опразнената врата.
Снимка: БГНЕС  Ювентус взе единствено точка при гостуването си на Беневенто
В идващите минути темпото на игра спадна, като Ювентус продължаваше да бъде по-активния отбор, само че до някакви рискове не се стигаше.

Малко след час игра още веднъж испанецът опитва изстрел, само че неопределено. След това терена се появиха Родриго Бентанкур, Деян Кулушевски и Федерик Бернардески, които замениха Артур, Аарън Рамзи и Федерико Киеза.

До края на дуела Ювентус натисна в търсене на победно попадение.

В 86-ата Дибала стреля по земя от добра позиция, само че Монтипо съумя да избие в корнер.

В добавеното време насрещата резервата Деян Кулушевски стреля след осъществяване на фаул, само че без проблеми за вратаря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР