Отборите на Байерн (Мюнхен) и Айнтрахт (Франкфурт) играят при 0:2

...
Отборите на Байерн (Мюнхен) и Айнтрахт (Франкфурт) играят при 0:2
Коментари Харесай

Айнтрахт - Байерн 0:3, гледайте двубоя за Суперкупата на Германия тук!

Отборите на Байерн (Мюнхен) и Айнтрахт (Франкфурт) играят при 0:2 в конфликта за Суперкупата на Германия. И трите гола вкара Роберт Левандовски (21', 26' 54').

Това е първи формален мач отпред на баварците за Нико Ковач, който през лятото наследи на треньорския пост легендата Юп Хайнкес. Преди това хърватинът направи усещане с положителната си работа точно в Айнтрахт и изведе отбора до Купата на Германия след победа във финала над Байерн.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Байерн излиза в спор за Суперкупата за седма поредна година. В предходните 6 случая мюнхенският исполин завоюва три пъти (винаги против Борусия Д) и три пъти отстъпи. Айнтрахт няма този трофей във витрината си. " Орлите " имаха опция да го завоюват през 1988 година, само че изгубиха от Вердер (Бремен).
#Supercup-Squad!#SGEFCB #packmas pic.twitter.com/f3I3h5teJx
— FC Bayern München (@FCBayern) 12 август 2018 година В генералната си подготовка за дуела през днешния ден Байерн надделя с 1:0 Манчестър Юнайтед. През седмицата тренировки възобнови международният първенец Корентен Толисо, само че той не попадна в групата. Аут поради контузии са Хамес Родригес и Жером Боатенг. Ковач залага на елементарно прогнозируем състав - Роберт Левандовски е на върха на офанзивата, Ариен Робен, Томас Мюлер и Франк Рибери работят зад него, а Хавиер Мартинес и Тиаго Алкантара са двойката вътрешни халфове. Бранителите пред Мануел Нойер са Йошуа Кимих, Никлас Зюле, Матс Хумелс и Дейвид Алаба.

Айнтрахт може да разчита на домакинското преимущество, само че новият ментор Ади Хютер е оставил на пейката звездата Анте Ребич, който беше огромният воин във финала през май, а след това блесна и на Мондиал 2018 с Хърватия. Под рамката е датчанинът Фредерик Рьонов, а единственият чист нападател е Себастиан Алер. Отборът от Франкфурт няма победа над Байерн на " Комерцбак Арена " от 2010 година.
Unsere Startelf für den #Supercup2018 pic.twitter.com/oxpGrRRINA
— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) 12 август 2018 година Срещата започва динамично, а Байерн сподели, че ще търси ранен гол. Рибери беше доста деен по левия фланг, а Тиаго и Хави Мартинес печелеха борбата за първа топка. Айнтрахт имаше две статични положения в началните минути, от които не се възползва.

Байерн поведе в 21-ата минута с дежурния гол на Левандовски. Полякът се разписа в присъщия си жанр с глава след чудесно центриране на Кимих. Скоро по-късно Мият Гачинович пропусна да изравни при най-хубавата офанзива на Айнтрахт за първото полувреме.

В 26-ата минута Робен центрира от корнер, а Левандовски бе " пропуснат " в наказателното поле и още веднъж с глава направи беззащитен вратаря Рьонов. Преди осъществяването на ъгловия удар се стигна до напрежение сред играчите на двата отбора и Макото Хасебе закачи Левандовски по лицето, само че полякът отговори по най-хубавия метод на провокацията с втория си гол в дуела.

Малко по-късно Лева още веднъж се оказа в центъра на събитията. Марко Фабиан като че ли повали тарана на Байерн в пеналта, само че реферът Марко Фритц реши, че нарушаване няма. В 36-ата минута Мюлер опитва отдалечен изстрел и топката мина доста покрай гредата.

Второто полувреме беше забавно поради откритата игра на двата тима, само че конспирация нямаше. В 54-ата минута Леваандовски беше изведен зад отбраната и промуши топката под плонжа на Рьонов.

АЙНТРАХТ - БАЙЕРН 0:3 (0:2)
0:1
Р. Левандовски (21)
0:2 Р. Левандовски (26)
0:3 Р. Левандовски (54)

АЙНТРАХТ (3-4-2-1): Рьонов; Абрахам, Хасебе, Салседо; Да Коща, Торо, Де Гузман, Вилемс; Фабиан, Гачинович; Алер
Старши треньор: А. Хютер
БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Кимих, Хумелс, Зюле, Алаба; Х. Мартинес, Т. Алкантара; Робен, Т. Мюлер, Рибери; Левандовски
Старши треньор: Н. Ковач

СЪДИЯ: Марко Фритц
СТАДИОН: " Комерцбанк Арена "

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР