Отборите на Балкан Ботевград и ЦСКА излизат един срещу друг

...
Отборите на Балкан Ботевград и ЦСКА излизат един срещу друг
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Балкан - ЦСКА

Отборите на Балкан Ботевград и ЦСКА излизат един против различен за повторно в полуфиналната си серия в Националната баскетболна лига. " Армейците " водят в общия резултат с 1-0 победи, а довечера ще имат опцията да притиснат първенците до стената. От своя страна пък ботевградчани са задължени да завоюват второто си домакинство, което стартира през днешния ден от 19:00 часа в зала " Арена Ботевград ".
 ЦСКА може да притисне Балкан до стената, само че първенците са подготвени за ответен удар ЦСКА може да притисне Балкан до стената, само че първенците са подготвени за ответен удар
Само преди два дни, в първия дуел от серията, " алените " се постановиха с 90:79 на вражеска територия, като по този метод те откраднаха домакинското преимущество на своя противник. Тимът на Росен Барчовски направи разликата в третата четвърт, която тимът му завоюва с 20:9 и по този метод си завоюва двуцифрена преднина преди заключителните мигове от срещата.

С съществена роля за успеха на " армейците " се отличи звездата на отбора Таменанг Чо, който бе неукротим през второто полувреме и на общата си сметка записа 24 точки, 5 битки и 5 асистенции, отличавайки се с основни изяви ва натрупването на огромната разлика. Много положително беше и включването на центъра Андрей Иванов, който запълни дупката от неналичието на Драган Зекович и игра със самочувствие, като записа 15 точки плюс 7 битки.

От другата страна на паркета тимът на Балкан страдаше от липса на прецизен мерник от далечно разстояние. Отборът на Петър Златанович пропусна 20 от първите си 22 стрелби от тройката и заради това не съумя да вземе превес над своя противник. Едва в края на срещата първенците усъвършенстваха с малко успеваемостта си, само че когато към този момент беше прекомерно късно за поврат. Добри думи след първия мач заслужава центърът на " зелените " Мануел Суарес, който властваше в подкошието на ЦСКА и финишира с 23 точки и 9 битки.
 Голям удар за ЦСКА преди мач №2 с Балкан Голям удар за ЦСКА преди мач №2 с Балкан
Ако през днешния ден Суарес играе по същия метод и Балкан усъвършенства стрелбата си, отборът ще усили доста възможностите си за продобиване на дуела. Особен тласък за тима ще е и фактът, че идващите два мача ще са на територията на ЦСКА в а София, където ботевградчани няма да имат щастието да разчитат на огромна " зелена " агитка.

Така ботевградчани изгубиха трети следващ мач от ЦСКА във всички шампионати, откакто преди този момент отстъпиха със 71:81 в постоянния сезон и с 80:82 на полуфиналите на Купата на България. Дали най-накрая първенците ще се поправят и ще спрат серията на противника, ще разберем тази вечер.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР