Отборите на България и Румъния завършиха наравно 1:1 в първи

...
Отборите на България и Румъния завършиха наравно 1:1 в първи
Коментари Харесай

Гол в добавеното време донесе точка на България в европейската квалификация срещу Румъния

Отборите на България и Румъния приключиха наедно 1:1 в първи мач от група 13 на европейските кваликации за юноши до 19 години. На стадион " Хаджи Димитър " в Сливен домакините стигнаха до точката с попадение на играча на ЦСКА-София Митко Митков в осмата минута на добавеното време.

Полузащитникът стреля мощно от 35 метра и прати топката тъкмо до сглобката на вратата. Резултатът в срещата бе открит в 16-ата минута, когато Михай Михъл бе прецизен от дузпа, отсъдена за нарушаване на Слави Косов. Това бе и единствената забавна обстановка пред българската врата за първото полувреме, до момента в който пред тази на Румъния шансове за гол се откриха пред Преслав Боруков и Мартин Минчев, само че северните ни съседи се оправиха и при двете положения в 34-ата и 40-ата минута.

През второто полувреме играчите на Ангел Стойков потърсиха изравняването и бяха близо в 53-ата минута, когато Методи Стефанов от фаул откри напречната греда на вратата на Андрей Кристя.

Минута по-късно Румъния изпусна най-чистото си състояние от игра в срещата. Футболистът на Грьонинген Антонио Сефер откри непокрития Раул Байку, който от три метра стреля над вратата.

До края на срещата българският отбор натисна, само че дуелът се изнерви доста и във втората минута на добавеното време халфът Методи Стефанов получи пряк червен картон за нарушаване в центъра на терена против Михъл.

Макар и с човек по-малко, българите стигнаха до изравняването в края на добавеното време след чудесния гол на Митков.

В другия мач от групата Гърция предстоящо се наложи над Гибралтар с 4:0 и води еднолично в класирането в групата с 3 точки. България и Румъния разделят второто място с по 1 точка.

В идващия кръг на 17 ноември България играе с Гибралтар, а Румъния среща Гърция.

Снимка: bfunion.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР