Отборите на Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите

...
Отборите на Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите
Коментари Харесай

Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха на финалите за Купа Дейвис

Отборите на Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите на шампионата за " Купа Дейвис " през ноември в Мадрид.

В Аделаида австралийците се постановиха с 3:1 триумфа над Бразилия, откакто още в петък взеха удобен задатък от 2:0 победи. В първия мач за деня Марсело Демолинер и Фелипе Мелигени върнаха очакванията на южноамериканската страна за поврат с победа с 5:7, 7:5, 7:6(6) на двойки против Джеймс Дъкуорт и Джон Пиърс, само че на сингъл Джом Милман се оправи с Тиаго Монтейро с 6:7(6), 7:6(3), 7:6(3), с цел да донесе решителния трети триумф на страната си.

Marching as one. #GoAussies pic.twitter.com/mfgWZ9Znhl
— TennisAustralia (@TennisAustralia) March 7, 2020
Доста по-малко драма имаше в Мики, където в отсъствието на първата си ракета Кей Нишикори Япония не съумя да се опълчи на Еквадор и загуби с 0:3.

Пред празните трибуни поради ковид Диего Идалго и Гонсало Ескобар се постановиха над Бен МакЛахлан и Ясутака Учияма със 7:6(3), 6:3 и това обезсмисли последните два мача на сингъл. В петък Емилио Гомес бе победил в два сета Го Соеда, а Роберто Кирос се наложи в три сета над Учияма.

Казахстан също продължава към финали в края на годината след триумф с 3:1 над Нидерландия. В петък двата тима се отдръпнаха при тъждество 1:1 победи, само че при започване на днешния ден казахстанците нанесоха удара си. Първо на двойки Андрей Голубьов и Александър Недовесов победиха Робин Хаасе и Жан-Жулиен Рожер с 6:3, 6:3, а по-късно Александър Бублик се оправи с Хаасе и на сингъл със 7:6(4), 6:1.

В другите по-интересни мачове от Световната група Италия води с 2:0 на Република Корея, Съединени американски щати имаше преднина от 2:0 против Узбекистан, Чехия завоюва първите си два дуела против Словакия, а Чили и Швеция играят при тъждество 1:1.

За финалите на " Купа Дейвис " през ноември ще се класират 12 народи от квалификациите, плюс четирите полуфиналиста от миналото издание - Канада, Англия и домакините от Испания, както и поканените с " уайлд кард " Сърбия и Франция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР