Отборите на Аталанта и Пари Сен Жермен ще излъчат първия

...
Отборите на Аталанта и Пари Сен Жермен ще излъчат първия
Коментари Харесай

Аталанта ще опита да помрачи празника на Пари Сен Жермен

Отборите на Аталанта и Пари Сен Жермен ще излъчат първия полуфиналист в Шампионската лига довечера от 22,00 часа на стадион " Луш " в португалската столица Лисабон. Всичко ще се реши в един мач, а на трибуните няма да има аудитория. Днешният ден е специфичен за парижани. Клубът чества своя 50-годишен празник, който може да бъде засенчен при загуба от " бергамаските ".

Сблъсъкът е извънредно непредсказуем. На доктрина ПСЖ е любимец, само че прекратяването на шампионата в Лига 1 през март поради пандемията от ковид слага парижани в по-неизгодната обстановка, до момента в който дебютантът в шампионата Аталанта доигра сезона и приключи като най-резултатният тим в Серия А с 98 гола.
 Това са двойките на 1/4-финала в Шампионската лига
По пътя си до 1/4-финалите Аталанта съкруши с лекост испанския Валенсия след 4:1 в Бергамо и 4:3 на " Местайя ". Парижани имаха по-трудна задача против немския Борусия (Дортмунд), само че след загуба с 1:2 и победа с 2:0 в реванша на " Парк де Пренс " за първи път прескочиха 1/8-финалите и се приближиха до по този начин стремежи трофей.
 Гасперини: Цяла Италия ще поддържа Аталанта
Двата отбора не са играли посред формален мач и днешният ще бъде дебютен. Като цяло парижани се показват едва против противници от Ботуша, като имат едвам победи от 20 мача.Срещу Аталанта Пари Сен Жермен няма да може да разчита на своя най-хубав изпълнител в 50-годишната история на клуба.

Договорът на Единсон Кавани изтече и той напусна. Под въпрос е и присъединяване на младата звезда Килиан Мбапе, който ще остане запаса поради контузия. Така отговорността да бележи голове пада върху плещите на Мауро Икарди, който беше притеглен с непрекъснат трансфер от Интер за много сериозна сума. Парижани ще разчитат доста и на суперзвездата Неймар. Това беше очебийно от треньора Томас Тухел.

" И двамата са страхотни момчета, които умеят да се оправят с напрежението и упованията. Сега е моментът Икарди да блесне. Неймар обича огромните мачове. Убеден съм, че може да чакаме мощно показване от негова страна ", разяснява германецът.

Аталанта няма да разчита на титулярния си вратар Голини, който е контузен, както и на нападателя Йосип Иличич, който отсъства по персонални аргументи.Въпреки това треньорът Джан Пиеро Гасперини е оптимист. Той чака поддръжката на цяла Италия, защото Аталанта е единственият представител на Серия А в тази фаза на конкуренцията след отпадането на Ювентус и Наполи.

Вероятни сформира:

Аталанта: Спортиело, Толой, Калдара, Джимсити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс, Малиновски, Гомес, Сапата.

Пари Сен Жермен: Навас, Бернат, Кимпембе, Силва, Керер, Ерера, Маркиньос, Гай, Неймар, Икарди, Сарабия.
Шампионска Лига 1/4 кръг, сряда 12 август  Аталанта 22:00предстои  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР