Отборите на Аталанта и Лацио оправдаха очакванията за вълнуващ мач

...
Отборите на Аталанта и Лацио оправдаха очакванията за вълнуващ мач
Коментари Харесай

Аталанта обърна Лацио и направи подарък на Юве

Отборите на Аталанта и Лацио оправдаха упованията за трогателен мач между тях с доста голове. Гостите от Рим взеха задатък от 2:0 в резултата, само че с огромни старания домакините съумяха да извърнат развоя на мача и да си обезпечат победа с 3:2 в дербито на 27-ия кръг в Серия “А”.

Началото за “орлите” беше отлично, защото в 11-ата минута към този момент водеха с 2:0. Още в петата минута Мартен де Роон си вкара чудноват автогол в опита си да избие центриране на Мануел Ладзари. В 11-ата минута пък Сергей Милинкович-Савич с фантастично осъществяване от огромна отдалеченост удвои преднината на гостите. Последва канонада от удари по посока на тяхната врата, като най-големият пропуск беше дело на Алехандро Гомес в 27-ата минута. Натискът на бергамаските най-сетне даде резултат в 38-ата минута, когато Робин Госенс с глава засече центриране на Ханс Хатебур и по този начин понижи изоставането им.

Аталанта изрично беше по-добрият тим след почивката и справедливо стигна до цялостния поврат и успеха в мача. В 66-ата минута Руслан Малиновски отговори на Милинкович-Савич и на собствен ред се разписа с удивителен шут отдалече. Домакините продължиха да бъдат тимът, искащ повече крайния триумф, и си го осигуриха с гол в 80-ата минута. Тогава някогашният бранител на Лудогорец Хосе Луис Паломино надскочи Фелипе Кайседо и прати топката в противниковата мрежа за победното попадение в мача.

Този резултат удовлетворява най-вече водача в класирането Ювентус (66 т.), чиято преднина пред втория Лацио (62 т.) набъбна до четири точки. Четвъртият Аталанта пък събра 54 пункта и по този начин редуцира изоставането си от третия Интер, който е с 58. Серия А 27 кръг, сряда 24 юни  Аталанта 3:2краен резулат  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР