Отборите на Арсенал и Валенсия ще се сборят един с

...
Отборите на Арсенал и Валенсия ще се сборят един с
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Стихиен развой на Арсенал и Валенсия

Отборите на Арсенал и Валенсия ще се сборят един с различен, с цел да дефинират единия финалист в тазгодишното издание на Лига Европа. Това е първи полуфинален мач сред двата отбора, с цел да последва след това реванша в Испания на 9-и май.

Срещата е с начален час 22,00 и ще можете да следите всичко най-интересно на „ Емирейтс Стейдиъм” в GONG.BG .

 live АРСЕНАЛ - ВАЛЕНСИЯ 1:1

0:1 Муктар Диакаби (11')

1:1 Александър Лаказет (18')

Мениджърът на Арсенал Унай Емери прави три промени на фона при провалянето от Лестър Сити за състезание. Месут Йозил започва от първата минута, а Алекс Иуоби отсъства. Промени има и в отбраната, като Лоран Косчелни ще играе, до момента в който Матео Гендузи е предпочетен пред Лукас Торейра в халфовата линия. Хенрих Мхитарян е оставен на пейката.

Марселино прави четири промени за Валенсия след шоковата загуба от Ейбар през уикенда. Даниел Вас, Феран Торес, Кевин Гамейро и някогашният „ топчия” Франсис Коклен са навън, до момента в който Кристиано Пичини, Езекиел Гарай, Муктар Диакаби и Карлос Солер ще стартират, като постройката на „ лос че” наподобява, че ще е 3-4-3.

В осмата минута Валенсия стигна до първия огромен късмет в мача. Дани Парехо центрира вляво за Родриго, който бе на чиста позиция и върна паралелно за Карлос Солер, само че халфът на валенсианците отпрати топката над напречната греда на Петър Чех. Валенсия поведе в резултата против Арсенал три минути по-късно. Тогава „ лос че” извършиха ъглов удар, а топката бе пратена на втора греда за Родриго. Нападателят на Валенсия върна топката от другата страна на вратата на Чех, където Диакаби я прати с глава в опразнената врата – 1:0 за Валенсия.

Миг по-късно защитата на Арсенал рискува ужасно доста да допусне втори гол. Петър Чех трябваше да отразява удар от далечна отдалеченост, боксирайки топката, а Ейсли Мейтланд-Найлс я върна леко към вратаря. Там Гедеш откри пътя да я нападна, само че за негово страдание отлетя над напречната греда.

Авансът на гостите се задържа едвам седем минути, откакто в 18-ата минута Александър Лаказет изравни. Именно той пусна пас за Пиер-Емерик Обамеянг, а габонецът се стрелна напред, задминавайки Ронкалия. Все отново Оба-Оба изчака поддръжката на съотборници, откакто към този момент бе вътре в наказателното поле и пусна по земя за Лаказет, който с удар по земята изравни резултата – 1:1.

В 22-ата минута Арсенал можеше да стигне до цялостен поврат след солов рейд на Обамеянг отляво. Габонецът насочи крив диагонален удар, вместо обаче да комбинира с други трима негови съотборници, които бяха непокрити в наказателното поле.

Стартови сформира:

Арсенал: Чех, Мейтланд-Найлс, Мустафи, Сократис, Косчелни, Колашинац – Гендузи, Джака, Йозил – Обамеянг, Лаказет

Валенсия: Нето – Пичини, Гарай, Габриел, Диакаби – Гайа, Солер, Парехо - Ронкалия, Гедеш, Родриго

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР