Отборите на Арсенал и Наполи завършиха при резултат 2:0 на

...
Отборите на Арсенал и Наполи завършиха при резултат 2:0 на
Коментари Харесай

Арсенал нанесе своя удар срещу Наполи, вижте всички резултати от Лига Европа

Отборите на Арсенал и Наполи приключиха при резултат 2:0 на стадион “Емиратс ” в Лондон в първа среща от 1/4-финалната фаза на шампионата Лига Европа. Головете за  " артилеристите " означиха Аарън Рамзи в 14-та минута, а в 25-та минута Кулибали вкара топката във личната си врата.

Лондончани влязоха по-уверено в мача и поведе още преди да е изминал и четвърт час. Отнета топка в средата на терена стигна до Лаказет, който откри Мейтланд-Найлс в наказателното поле, а той подаде на измъкналия се от защитата Аарън Рамзи и уелският халф с лекост отблизо разстояние изпрати топката в мрежата зад Алекс Мерет.

В 25-та минута Фабиан Руис изгуби топката по лековат метод от Лукас Торейра в половината на Наполи. Това разреши на уругваеца да напредне и след прекрасен финт стреля към вратата на гостите. Топката се отби от краката на Калиду Кулибали и направи по този начин, че Мерет само да види по какъв начин топката се стопира за повторно в мрежата му.

Играчите на Унай Емери продължаваха да са по-активни и в 39-та минута Пиер-Емерик Обамеянг стреля рисково отвън наказателното поле, само че Мерет избави. Само две минути по-късно стражът на Наполи се прояви с нова значима интервенция, спирайки Обамеянг.

Минута преди края на полувремето бе ред и на Наполи да заплаши вратата на Петр Чех. Хосе Кайехон даде великолепен пас отдясно на намиращия се фронтално против вратата Лоренцо Инсиние, само че нисичкият италианец стреля неопределено от придвижване. 

Седем минути след почивката Инсиние бе изведен самичък против Чех и без проблеми го преодоля, само че попадението бе анулирано поради очевидна засада.

В 59-та минута Мерет още веднъж избави своя тим, спирайки рисков изстрел на Рамзи, а секунди по-късно Начо Монреал не уцели вратата. Малко по-късно пък Дрис Мертенс се отскубна от отбраната на домакините, само че белгиецът не съумя да играе с глава и топката се озова в ръцете на Чех.

Играчите на Карло Анчелоти търсеха попадение, само че по-близо до такова изглеждаха домакините. В 69-та минута Мерет направи следващо избавяне в дуела, този път след шут от въздуха на Мейтланд-Найлс.

Три минути по-късно пък неаполитанците пропиляха златен късмет. Инсиние центрира отдясно към връхлитащия Пьотр Желински, само че полякът не съумя да откри задачата от чудесна позиция.

В 81-та минута Рамзи пропусна да постави точка на разногласието, стреляйки в навън от отблизо разстояние. Две минути преди края пък Обамеянг имаше късмет да направи успеха на Арсенал още по-убедителна, само че не уцели вратата на Мерет от нелоша позиция.

В останалите срещи Бенфика се наложи вкъщи с 4:2 над Айнтрахт Франкфурт, Валенсия завоюва с 3:1 след късна драма като посетител на Виляреал, а Челси взе минимална преднина от 1:0 в Прага против локалния Славия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР