Отборите на Арсенал и Манчестър Сити излизат един срещу друг

...
Отборите на Арсенал и Манчестър Сити излизат един срещу друг
Коментари Харесай

Време е: Арсенал и Сити решават първия трофей в Англия за сезона

Отборите на Арсенал и Манчестър Сити излизат един против различен във финала за Купата на Лигата, която през днешния ден носи името – Карабао къп. Мачът на стадион „ Уембли “ е с начален час 18,30 и може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Двата отбора ще дефинират първия притежател на трофей в Англия през този сезон, а за двамата мениджъри Арсен Венгер и Пеп Гуардиола мачът има по-особен залог.

Въпреки дългогодишната си кариера в Арсенал, до този миг френският експерт отпред на лондончани, не е успявал да вдигне единствено и само тази купа в Англия. От своя страна пък Пеп Гуардиола търси своя първи трофей въобще на Острова.

Футболистите на Арсенал дадоха обещание да играят точно за своя ментор, до момента в който „ гражданитие “ влизат в дуела след разочароващото отпадане от ФА Къп след изненадващата загубата от Уигън с 0:1. Така фантазиите Сити да вдигне четири трофея през сезона бяха изцяло разрушени, а през днешния ден ще се опитат да завоюват първия от трите, за които „ жителите “ към момента имат късмет. Освен Купата на Лигата, Сити е в битката за Премиършип и Шампионската лига.

Аарън Рамзи най-вероятно ще се завърне в групата на Арсенал след контузия. Уелският национал пропусна последните три мача на лондончани поради травма в слабините, само че Арсен Венгер изрази вяра, че ще може да разчита на него във значимия мач през днешния ден.

Месут Йозил също ще бъде на линия след малко боледуване. Пиер-Емерик Обамеянг ще може да играе още веднъж за Арсенал, откакто пропусна дуела в Лига Европа през седмицата. Александър Лаказет, Санти Касорла и Хенрих Мхитарян обаче са отвън строя.

Голямата въпросителна в състава на Сити е Рахийм Стърлинг. Английският национал има мускулен проблем и остава под въпрос до последния миг. Нападателят Габриел Жезус може да се завърне в игра след съвсем двумесечно неявяване поради травма в коляното. Пеп Гуардиола ще би трябвало да прави смяна и на левия бек, където Фабиан Делф няма да бъде разполагаем поради наказване. Това дава късмет на Олександър Зинченко и Данило. Бенжамин Менди е навън поради травма в коляното.

На вратата сигурно за Сити ще стартира Клаудио Браво, който през този сезон е употребен най-вече в мачовете за другите купи.

Това е осмият край за Арсенал в шампионата за Купата на Лигата – те са изгубили повече финали от всеки един отбор в историята на шампионата (5), като са печелили трофея в два случая – през 1987 и 1993.

За Сити пък това е шести край в конкуренцията и трети в последните пет сезона. От петте си мача до момента, „ жителите “ са спечелили четири от тях, като само през 1974 година не съумява да вдигне трофея.

„ Уембли “ е щастлива сцена за Арсенал що се отнася до мачовете против Сити в другите шампионати. Лондончани завоюваха последните си два дуела против „ жителите “ – финала за Къмюнити шийлд през 2014 (3:0), както и миналогодишния полуфинал за ФА Къп (2:1)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР