Отборите на Аржентина и Саудитска Арабия сензационно завършиха с резултат

...
Отборите на Аржентина и Саудитска Арабия сензационно завършиха с резултат
Коментари Харесай

Първа изненада на първенството: Саудитска Арабия победи Аржентина

Отборите на Аржентина и Саудитска Арабия сензационно приключиха с резултат 1:2 на стадион „ Лусаил “ в ранния дуел от третия ден на Световното състезание в Катар.

В началото на дуела съдията Славко Винчич от Словения отсъди малко противоречив углавен удар за задържане на Леандро Паредес Капитанът на двукратните международни първенци Лионел Меси бе прецизен от дузпата в 10-а минута в 20-ия си мач на мондиал, с което е единствено на мач от върха на Диего Марадона. Меси стана и петият футболист, вкарал гол на четвърто международно след Пеле, Уве Зеелер, Мирослав Клозе и Кристиано Роналдо, като се разписа за осми път на шампионати на планетата.

До края на полувремето Аржентина вкара още три пъти посредством Меси и два пъти Лаутаро Мартинес, само че във всеки от тези случаи попаденията биваха отменяни след намесата на ВАР поради минимални засади.

Втората част стартира отлично за арабите, които изравниха с първия си прецизен изстрел в дуела. В 48-ата минута Ал-Бурайкан изведе Ал-Шехри, който се пребори с Кристиан Ромеро за топката и с диагонален удар я прати около бранителя и вратаря за 1:1.

Само пет минути по-късно „ зелените соколи “ приключиха цялостния поврат. Тогава шут на Ал Абид беше блокиран, само че хвръкналата във въздуха топка се приземи при Ал-Досари, който се разписа с превъзходен шут.

В 63-тата минута малко след осъществяване на корнер резервата Лисандро Мартинес стреля и Николас Таляфико отклони топката, само че с ослепителен инстикт Ал Оваис мазета топката в корнер. Последва нескончаем напън на „ Албиселесте “, само че той докара единствено до неакуратен удар с глава на влезлия като промяна Енцо Фернандес при корнер в 76-ата минута. Четири по-късно Меси извърши директен свободен удар, с който прати топката в навън. След още четири минути точно той насочи изстрел с глава, който беше елементарно уловен от Ал Оваис. В началото на добавеното време удар на резервата Хулиан Алварес беше изчистен от голлинията, само че по този начин или другояче беше свирен фал против вратаря.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР