Отборите на Арда и ЦСКА не успяха да се победят

...
Отборите на Арда и ЦСКА не успяха да се победят
Коментари Харесай

ЦСКА продължава да не може да запише победа в efbet Лига

Отборите на Арда и ЦСКА не съумяха да се победят и приключиха при резултат 1:1 във втория дуел от неделната стратегия на 10-ия кръг на efbet Лига. Резултатът откри преотстъпения от Лудогорец в Арда Светослав Ковачев в 73-ата минута, само че в 84-ата Джером Синклер изравни. Играчите на Стамен Белчев удариха и две греди посредством Амос Юга в 41-ата и Синклер в 85-ата минута.

С това тъждество обаче ЦСКА остава без победа в шампионата от 30-и август насам или казано по различен метод „ алените “ не съумяват да завоюват нито един от последните си 6 мача в efbet Лига. Възпитаниците на Стамен Белчев заемат 5-ата позиция с актив от 15 точки. Кърджалийци пък към този момент се наместиха на шестата позиция с 14 пункта.

За " алените " следва тежко посещение на италианския гранд Рома в шампионата Лига Европа в четвъртък, а идващия уикенд приема Царско село в efbet Лига. Арда пък гостува на Берое другата седмица.

Двубоят стартира в умерено движение, като в първите 15 минути липсваха забавни обстановки. ЦСКА извърши два ъглови удара, само че без следващи рискове. Правеше усещане, че и двата тима пробват офанзиви по-често по фланговете.

Точно тогава обаче " алените “ получиха шанса да застрашат вратата на домакините от статично състояние, само че още веднъж офанзивата завърши без удар по посока на вратата на Иван Караджов.

Малко по-късно и домакините извършиха първия си корнер в мача. Изпълни го Спас Делев, топката стигна до Матеус Леони на далечната греда и опита удар, само че доста високо над вратата на бразилския пазач на ЦСКА.

В 21-ата минута футболистите на Арда получиха право да изпълнят директен свободен удар от към 25 метра пред вратата на Густаво Бусато. Зад топката застана Спас Делев, който стреля мощно, трансферира стената, само че и вратата на гостите.

Две минути по-късно се стигна до недоразумение в отбраната на ЦСКА. Жеферсон върна противоречиво една топка обратно за Петър Занев. От своя страна капитанът на „ алените “, подложен напрегнат от Делев, също сбърка, пробвайки да върне обратно за Бусато. Бразилският пазач обаче внимаваше, излезе бързо отвън наказателното си поле и почисти далеко.

В 33-ата минута " алените " получиха свободен удар пред наказателното поле на Арда. Тиаго стреля, само че право в стената. Последва нов удар на Тибо Вион, който бе блокиран и топката бе изчистена.

Четири минути преди края на първата част пристигна и най-чистата обстановка досега в мача. Георги Йомов центрира отдясно в наказателното поле на Арда. Топката не бе изчистена добре и стигна до Амос Юга, който изстреля същински снаряд тъкмо отвън пеналтерията, само че кълбото разтресе напречната греда на Караджов.

Три минути след подновяването на играта Арда имаше добра опция след безредие в наказателното поле на ЦСКА. Спас Делев центрира подло в наказателното поле на гостите, топката мина през купа от играчи, а Бусато не можа да улови, само че въпреки всичко съумя да се намеси. Ребин Сулака пък не съумя да се възползва от последвалата опция за добавка.

В 53-ата минута домакините още веднъж имаха чудесния шанса да отбележат. Милен Стоев изпревари Али Соу за една топка в центъра. След това тя стигна до Делев, който си освободи място за пукотевица пред наказателното поле на гостите и стреля 15-ина метра, само че Бусато съумя да избие.

В 62-ата минута ЦСКА стигна до първата си рискова обстановка за втората част. Резервата Джером Синклер проби добре отдясно и върна топката към непокрития Соу, който стреля мощно, само че в навън.

Добрата игра на Арда през втората част разумно докара и до попадение за отбора в 73-ата минута. Емил Мартинов получи топката на левия фланг от Иван Коконов. Халфът центрира в наказателното поле на „ алените “, където непокрит бе оставен Светослав Ковачев, който засече топката без подготовка от въздуха и наказа Бусато - 1:0.

ЦСКА обаче не се съобщи и стигна до изравняването в 84-ата минута посредством резервата Джером Синклер. Новото попълнение на „ алените “ получи топката отляво в наказателното поле, мина около Матеус Леони и стреля по земя, като е остави късмет на Караджов - 1:1.

Секунди след попадението се стигна и до нов греда за ЦСКА. Синклер засече топката след осъществяване на корнер, топката тупна в земята, само че се отби от напречната греда.

" Червените " продължиха да атакуват и се пробваха да потърсят и цялостния поврат, като във втората минута на добавеното време още веднъж юношата на Ливърпул беше в центъра на събитията, откакто опита рисков удар, който обаче бе избавен от Караджов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР