Отбори от десет училища от цяла България участват във финалите

...
Отбори от десет училища от цяла България участват във финалите
Коментари Харесай

Отбори от десет училища от цяла България участват във финалите на ученическите игри по баскет

Отбори от 10 учебни заведения от цяла България вземат участие във финалите на ученическите игри по баскетбол в Търговище. 35-ите игри за юноши - 8-10 клас започнаха през днешния ден, а хазаин на проявата е спортна зала " Д. Стефанов ", оповестиха от Регионалното ръководство на образованието. Във финалите по баскетбол вземат участие общо 10 учебни тима от Варна, Търговище, София, Велико Търново, Видин, Силистра и други градове. Те са разпределени в две групи, срещите ще се организират на правилото всеки против всеки.

" Фактът, че сте на финалните надпревари, значи, че сте най-хубави по баскетбол във Вашата възрастова група, за което Ви приветствам. Пожелавам спортсменска игра, триумф на всички участници и да покажете най-хубавото от себе си ", сподели началникът на РУО Елка Станчева при формалното разкриване. Приветствие към участниците насочи и регионалният шеф Митко Стайков.

Търговище е показан от тима на ПТГ " Цар Симеон Велики ". Момчетата ще се изправят против отборите на Велико Търново, Силистра, Стара Загора и Златоград. Решаващите срещи за установяване на първите шест тима, които ще се борят за челните места, ще бъдат в неделя, когато ще бъде и формалното награждаване и закриването на финалите по баскетбол.

Организатори на надпреварата са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Българска асоциация " Спорт в учебно заведение ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР