Отбори, които са домакини на мачове от Евро 2020, ще

...
Отбори, които са домакини на мачове от Евро 2020, ще
Коментари Харесай

Чеферин: Едва ли в бъдеще ще провеждаме европейско първенство във формата на Евро 2020

Отбори, които са домакини на мачове
от Евро 2020, ще бъдат разминавани
при жребия за предварителните групи

Два национални тима, чиито страни ще одобряват мачове от Евро 2020 по футбол, няма по какъв начин да бъдат в една и съща предварителна група. Това изясни пред публицистите заместник-генералния секретар на УЕФА Джорджо Маркети.

Европейското състезание по случай 60-ата годишнина от първия континентален шампионат ще се организира следващата година от 12 юни до 12 юли в 12 европейски града. Това са Санкт Петербург, Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Букурещ, Дъблин, Копенхаген, Билбао, Глазгоу, Будапеща и Амстердам.

" Първо ще проведем жребия за плейофите. Седмица по-късно ще проведем и жребия за груповата фаза, като отборите ще бъдат разпределени в четири урни по шест тима. В първа урна ще бъдат тимовете, които са спечелили в групите си. След това са вторите места, както и четирите спечелили от плейофите. Това Европейско състезание ще се отличава от предходните в това, че някои тимове ще играят вкъщи си, в случай че се класират на финалите. Ако в една група попаднат два тима, чиито страни са домакини, те ще бъдат разграничени. Решението кой тим да бъде изместен от една група в друга ще се базира върху ранглистата и мястото на тима в нея, изясни Маркети.

Самият президент на централата Александър Чеферин пък съобщи, че надали повече ще бъде провеждано Европейско състезание по този метод, какъвто е плануван през 2020-а година.

" За нас е голямо предизвикателство и натоварване да създадем шампионат като този, който е плануван за следващата година. Има страни със свободен режим на пътешестване и прекосяване, има и такива, които изискват визи. Имаме вероятен Брекзит, който може да се случи. Не считам, че би трябвало да се вършат повече такива шампионати, съобщи Чеферин.

" От позиция на знаците е една добра концепция - имаме мачове на север и на юг, на изток и на запад. Добре е, въпреки всичко означаваме 60 години от първото Европейско. Но да се прави непрекъснато, е прекомерно сложно”, съобщи още президентът на УЕФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР