Отборът по вдигане на тежести в Търговище ще бъде подкрепен

...
Отборът по вдигане на тежести в Търговище ще бъде подкрепен
Коментари Харесай

Областната управа удря рамо на отбора по щанги в Търговище

Отборът по повдигане на тежести в Търговище ще бъде подсилен от регионалния шеф Митко Стайков. Въпреки компликациите отборът съумява да " ражда " първенци, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Семеен кодекс " Светкавица " Петър Маринов.

В началото на ноември тимът на кадетките от Търговище завоюва второ място в съревнование в Пловдив.

" Нашият спорт е характерен, сложен и не можем да чакаме интерес както при футбола и баскетбола. Но път идват деца и младежи, които упражняват с хъс и предпочитание за доказване. Тук се учат на ред и режим, което ще им е от изгода в живота ", сподели Маринов.

В момента в клуба упражняват 18 деца - девойки и момчета на възраст от 11 до 17 години. Те са водени от треньора Илиян Събев. Най-сериозният проблем пред управлението е окаяното положение на залата по повдигане на тежести към Спортното учебно заведение " Никола Симов " в града. В помещението липса отопление и това ненапълно затруднява подготвителния развой. Ентусиазмът и на треньорите, и на състезателите обаче дава резултат и през тази година младата вяра Ивана Петрова (на снимката) стана европейска шампионка.

Ръководството е потърсило подпомагане от регионалния шеф, който на място се е почнал с подготвителния развой и изискванията, в които децата работят. Стайков е поел ангажимент да обезпечи екипи на тима, добави Маринов.

Клубът по повдигане на тежести в Търговище е съживен през 2012 година " Пишем историята на спортна в Търговище и в страната, а триумфите ни зареждат и карат да продължаваме напред ", споделя Петър Маринов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР