Отборът по роботика на Английска гимназия „Гео Милев“ впечатли с

...
Отборът по роботика на Английска гимназия „Гео Милев“ впечатли с
Коментари Харесай

Ученици от Плевен с призово класиране на фестивал „Наука на сцената“

Отборът по роботика на Английска гимназия „ Гео Милев “ впечатли с присъединяване си на Националния фестивал " Наука на сцената " и зае влиятелното трето място . Надпреварата се организира на 27 и 28 октомври в Севлиево .
Инициативата се организира в границите на интернационално съревнование на непрекъснато настоящата Европейска стратегия „ Наука на сцената “ (Science on stage) и е част от националния календар на МОН за извънкласни действия. Наградата бе извоювана в жестока конкуренция с други 40 екипа от цялата страна. Младите дарования показаха пред аудитория танц на три девойки и два робота. Проектът RoboDance е осъществен с роботи за образование, програмирани от учениците и бе високо оценен от жури от 10 преподаватели от университети в София, Пловдив и Благоевград. В конкуренцията взе участие и образователната компания на гимназията INVICTA с новаторски аквариум, съчетаващ флора и фауна в едно.
Целта на надпреварата е да предизвика и увеличи интереса на възпитаници от всички стадии на учебното обучение към естествените науки , технологиите и математиката, като съществена област на човешкото знание и като бъдеща кариера. Дейностите по програмата Science on stage дават условия на учителите по научните дисциплини да обменят опит и обучителни подходи, да ги вдъхновят и насърчат за използването им. За учениците присъединяване във фестивала бе чудесна опция да изразят себе си, като показват познания и креативност. Присъствието им стана факт с помощта на финансовата поддръжка на Фондация „ Русе - град на свободния дух “ .

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР