Отборът от Националната хокейна лига на Северна Америка - Вегас

...
Отборът от Националната хокейна лига на Северна Америка - Вегас
Коментари Харесай

Вегас Голдън Найтс уволни Джерард Галант

Отборът от Националната хокейна лига на Северна Америка - Вегас Голдън Найтс, уволни старши-треньора си Джерард Галант. На негово място беше назначен Питър ДеБур. Това е седмата рокада на проветривия треньорски пост в тим от лигата от началото на сегашния сезон.
 Резултати от срещите в НХЛ, играни в събота, 11 януари
Резултати от срещите в НХЛ, играни в събота, 11 януари

Лидерът Вашингтон загуби от Ню Джърси вкъщи

Галант, който беше първият ментор в историята на " златните рицари ". Той реализира 118 победи в 213 срещи и изведе отбора до финала за купа " Стенли " през сезон 2017/18, който беше първият за отбора в лигата.

От началото на сезона отборът от Лас Вегас има 24 победи, 19 загуби и 6 загуби след постоянното време, като заема осмо място в Западната конференция и пето в Тихоокеанската дивизия. Заедно с Галант клуба напуща и помощникът му Майк Кели.

Новият старши-треньор Питър ДеБур е някогашен ментор на Флорида Пантърс, Ню Джърси Девилс и Сан Хосе Шаркс, като има 12 сезона отпред на отбори от лигата. През 2012 година ДеБур игра край за " Купа Стенли " с НюДжърси, само че отстъпи в шест мача на Лос Анджелис Кингс. ДеБур беше уволнен от Сан Хосе на 11 декември предходната година. Неговият дебют отпред на Вегас Голдън Найтс се чака да бъде в четвъртък против Отава Сенатърс.
 Снимка 331274
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР