Отборът не Mercedes не е печелил същинско състезание във Формула

...
Отборът не Mercedes не е печелил същинско състезание във Формула
Коментари Харесай

Mercedes със страхотен шанс да прекъсне сухата си серия във Формула 1

Отборът не Mercedes не е печелил същинско съревнование във Формула 1 от успеха на Люис Хамилтън в Гран При на Саудитска Арабия предишния декември. „ Сребърните стрели “ обаче ще имат съвършения късмет да пресечен тази отрицателна серия по време на Гран При на Сао Пауло по-късно през днешния ден, когато Джордж Ръсел и Люис Хамилтън ще започват от първата редица.

Двамата потеглиха трети и осми във вчерашния спринт, само че демонстрираха доста положително спортно движение и изхабяване на гумите, с цел да финишират първи и трети. Те обаче ще започват от първите две позиции, защото приключилият втори в спринта Карлос Сайнц има наказване от 5 места, поради потреблението на нов мотор с вътрешно горене в хода на уикенда в Бразилия.

Ръсел и Хамилтън ще имат нагледа комплицираната задача да задържат за себе си двамата водачи на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес, които ще започват от втората редица. Вчера международният първенец Верстапен имаше огромни проблеми с недозавиването на своя автомобил, само че той бе с медиум, до момента в който всички останали водачи в челото бяха със софт. Освен това нидерландецът се оплака, че е минал през няколко парчета, което в допълнение може да е нарушило салдото на неговия RB18. Перес нямаше сходни проблеми и прогресира с четири позиции в хода на спринта, като и той бе със софт.

Зад тях на третия ред ще се наредят Шарл Леклер и Ландо Норис, а на четвъртия ще застанат Сайнц и Кевин Магнусен. Датчанинът потегли първи в спринта, само че изцяло предстоящо потъна в класирането. Той въпреки всичко съумя да резервира място в топ 8, с което взе и една доста скъпа точка за Хаас в битката с Алфа Таури за осмото място при конструкторите. Топ 10 на стартовата решетка на „ Интерлагос “ ще добавят Себастиан Фетел и Пиер Гасли.

Надпреварата за Гран При на Сао Пауло, предпоследен старт във Формула 1 за 2022 година, стартира в 20:00 часа българско време довечера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР