Отборът на Уелс надви Унгария с 2:0 и се класира на еврофиналите

Отборът на Уелс надви Унгария с 2:0 и се класира на еврофиналите ...

Рамзи удари рамо на България и прати Уелс на еврофиналите.


Отборът на Уелс надви Унгария с 2:0 и се класира на еврофиналите дидното лято. Аарън Рамзи откри за домакините в 15-ата минута, а в 47-ата удвои. Домакините в днешната среща изиграха един грамотно пострен тактически мач, в който не оставиха почти никакви шансове на опонентите си и контролиха срещата през всичките 90 минути. Унгарците бяха безидейни в атакуващ план и отправиха едва два точни удара по посока на вратата на Хенеси. Така Уелс спечели едва третото си класиране за голям футболен форум след 1958 и 2016 година. 

В другата среща от група Е на евроквалификациите Словакия победи без напрежение с 2:0 Азербайджан след голове на Роберт Боженик в 19-ата и на Марек Хамшик в 86-ата минута.

За българския национален отбор нещата пък се наредиха по най-добрия начин, защото след класиреното на Уелс на Евро 2020, ние сме е с реален шанс да сме домакини и в първия, а при успех и във втория двубой от предстоящите през март 2020 г. битки за класиране на европейското първенство през Лигата на нациите.

YEEEESSSSSS |

Източник: gong.bg