Отборът на Ливърпул допусна изненадваща загуба от Аталанта с 0:2

...
Отборът на Ливърпул допусна изненадваща загуба от Аталанта с 0:2
Коментари Харесай

Аталанта си го върна на слаб Ливърпул и завърза ситуацията в групата

Отборът на Ливърпул позволи изненадваща загуба от Аталанта с 0:2 на своя стадион "Анфийлд " в мач от четвъртия кръг от група D на Шампионската лига. Йосип Иличич откри резултата след тъкмо час игра, а в 64-ата минута Робин Госенс удвои, с което донесе и победа на своя отбор.

Matchday four ends in defeat.
— Liverpool FC (@LFC)
Първата сиуация в дуела пристигна в четвъртата минута, когато Мохамед Салах опита да върне за Рис Уилямс, само че Йосип Иличич пресече и се устреми към наказателното поле, след което стреля, само че неопределено над вратата на Алисон.

Отново гостите имаха късмет да застрашат съществено вратата на Ливърпул пет минути по-късно. Робин Госенс получи топката отляво в наказателното поле, само че не съумя да я овладее по най-хубавия метод. Все отново германецът стреля мощно и нелошо под ъгъл, само че Алисон внимаваше и мазета в корнер.

Само минута по-късно нова неточност в защитита на "червените " даде късмет на Алехандро Гомес да отнеме топката, след което напредна и шутира от границата на наказателното поле, само че около лявата греда.

Аталанта седеше по-добре в първата една четвърт на дуела, като практикуваше пряк футбол и се опитваше да се възползва от всяка една неточност на играчите на своя конкурент.

В 36-ата минута Иличич падна в наказателното поле и изиска дузпа, само че основният арбитър даде знак играта да продължи.

Първият удар по посока на вратата на Аталанта пристигна чак в 44-ата минута на дуела. Костас Цимикас центрира отляво в наказателното поле, където топката бе изчистена. Салах обаче стигна до нея отдясно в пеналтерията и стреля мощно, само че над вратата на Пиерлуиджи Голини.

Level at the break after a tight first-half.
— Liverpool FC (@LFC)
Първата заплаха за втората част още веднъж беше пред вратата на Алисон. Пако Гомес опита рисков изстрел от междинна отдалеченост, който обаче мина настрана от задачата.

След тъкмо час игра обаче Аталанта поведе в резултата. След продължителна офанзива на гостите Гомес центрира отляво в наказателното поле, където на даречната греда Иличич се измъкна от Цимикас и с десния крайник засече топката във вратата на Алисон - 0:2.

Веднага след попадението Юрген Клоп извърши четири смени едновременно. В игра се появиха Диого Жота, Фабиньо, Андрю Робъртсън и Роберто Фирмино, които замениха Дивок Ориги, Джорджиньо Вайналдум, Константинос Цимикас и Мохамед Салах.

Това обаче не уплаши италианците, които стигнаха и до втори гол в 64-ата минута. Отново Гомес центрира на втора греда, където Ханс Хатебур смъкна за глава за безусловно непокрития Робин Госенс, а брантелят матира Алисон за повторно - 0:2.

След втория гол Ливърпул потегли по-смело в преди позиции и се настани по-трайно в половината на Аталанта, само че отново не успяваше да стигне до съществени рискове пред Гулини.

В 82-ата минута резервата Дуван Сапата получи в наказателното поле и опита изстрел, който обаче мина над вратата.

До края на дуела "червените " по този начин и не съумяха да намерят междина в добре проведения отбор на Аталанта и позволи първа загуба в шампионата за този сезон.



FT ЛИВЪРПУЛ – АТАЛАНТА 0:2 |

0:1 Йосип Иличич 60'

0:2 Робин Госенс 64'

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР