Отборът на Лацио стигна до точка при гостуването си на

...
Отборът на Лацио стигна до точка при гостуването си на
Коментари Харесай

Лацио прати Кротоне сред изпадащите

Отборът на Лацио стигна до точка при гостуването си на Кротоне от 37-ия кръг на Серия А и кръг преди края на запрати „ акулите “ в зоната на изпадащите. Те събраха 35 точки и заемат 18-ата позиция. СПАЛ, който загуби от Торино с 1:2 има същия актив като „ питагорейците “, само че с по-добри индикатори остава над сериозната линия.

Междувременно „ орлите “ остават четвърти със 72 пункта.

Лациалите започнаха добре срещата и имаха шанса да поведат след 13 минути игра. Милинкович-Савич бе оставен непокрит и от чиста позиция можеше да се разпише, само че ударът му мина около десния дирек.

Три минути по-късно „ римските орли “ получиха право да изпълнят дузпа. Футболист на гостите извърши фаул в пеналта по отношение на Сенад Лулич, за което съдията уточни бялата точка. Именно пострадалият се нае с осъществяването и с праволинеен удар прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

До края на полувремето Кротоне се хвърли да търси равнене, а то пристигна в 29-ата минута. Бруно Мартела прати прекрасен диагонален пас към Сими, който чакаше на далечната греда и с глава засече за 1:1.

До края на първото полувреме Лацио бе по-активният отбор на терена, а обстановки се разкриха пред Фелипе Кайседо и Лукас Лейва, само че и в двата случая не последва смяна в резултата.

След почивката Кайседо още веднъж бе покрай отбелязване, откакто отклони с глава топката след едно центриране от фаул. Опитът му обаче бе несполучлив.

В следствие Кротоне взе самодейността и стига и до втори гол в мрежата на лациалите. В 61-ата минута Андреа Барберис центрира към далечната греда, а Федерико Чечерини засече точно за 2:1.

Натискът на лациалите в последните минути даде резултат и в 84-ата минута Стефан де Врай центрира доста добре в пеналта, а Милинкови-Савич съумя да засече за 2:2.

Нова добра опция се разкри пред Маркус Роден в 69-ата минута, само че защитник му лиши великолепно.

Милинкович-Савич съумя да излезе на добра стрелкова позиция, само че изкара топката в навън.

Междувременно Киево реализира цялостен поврат против Болоня и откакто победи с 2:1 се измъкна от зоната на изпадащите. „ Летящите магаренца “ натрупаха 37 точки в актива си и се изкачиха до 14-ата позиция. Болоня е две места пред тях с 39.

Болоня поведе след гол от дузпа на Симеоне Верди. 11-метрвовият углавен удар бе отсъден за игра с ръка на Перпарим Хетемай.

Последваха динамични минути, в които срещата се развиваше двуостро, само че до края на първата част не последва смяна в резултата.

След почивката „ летящите магаренца “ нанизаха два гола. Кастро пусна доста съобразителен пас към Емануеле Гиачерини, който незабавно засече за 1:1.

След час игра обратът на Киево стана цялостен. Роберто Инглезе овладя в наказателното поле и засече за 2:1.

Същевременно другите забъркани в борбата за оцеляване Удинезе и Каляри също реализираха победи с по 1:0, надлежно над Верона и Фиорентина. За отборът от Удине победният гол означи Бара в 20-ата минута, а Паволети остави трите точки при Каляри, демонстрирайки прецизен мерник в 37-ата минута.

При този процес последният кръг на Серия А дава обещание да бъде повече от забавен. Киево и Удинезе към този момент имат по 37 точки, Каляри е с 36, а СПАЛ има 35, колкото и Кротоне, който е с по-слаби индикатори.

Сигурни изпадащи от елита на Италия са Верона и Беневенто. Третият, който ще последва образецът им ще бъде избран другият уикенд (20 май).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР