Отборът на Зенит (Санкт Петербург) сътвори истинско чудо, елиминирайки Динамо

...
Отборът на Зенит (Санкт Петербург) сътвори истинско чудо, елиминирайки Динамо
Коментари Харесай

Зенит сътвори истинско чудо с десет души

Отборът на Зенит (Санкт Петербург) сътвори същинско знамение, елиминирайки Динамо (Минск) в реванша в Лига Европа. Руският отбор губеше с 0:4 след първия мач в Беларус, само че завоюва с 8:1 реваша на собствен терен след продължения. Още по-впечатляващо е, че възпитаниците на Сергей Семак играха с човек по-малко от 73-ата минута, когато Леандро Паредес си изкара малоумен червен картон.

Именно Паредес даде преднина на Зенит в 22-ата минута със страховит гол от фаул. Той изненадващо стреля към вратата, макар че нарушаването бе отляво на наказателното поле и гостите чакаха центриране. Аржентинецът обаче прати топката в далечния ъгъл за 1:0.

В 66-ата минута Кристиан Нобоа удвои също от фаул, откакто топката рикошира в стената и се озова във вратата.

В 72-ата минута обаче Паредес извърши безразсъден фаул в тил и получи втори жълт и червен картон, оставяйки съотборниците си в понижен състав.

Въпреки това Зенит не се стъписа и в 75-ата минута при едно центриране в наказателното поле Антон Заболотний с глава смъкна към Артьом Дзюба, който от близко засече във вратата за 3:0.

В 79-ата минута още веднъж Дзюба получи прехвърлящ пас зад отбраната и с удар от придвижване вкара толкоз скъпия четвърти гол, с който прати мача в продължения.

Там Динамо съумя да върне един гол в 99-ата минута посредством Сейду Яхая и това много обърка сметките на домакините, които се нуждаеха от още два гола, с цел да продължат напред.

Те обаче направиха освен това и вкараха нови четири. Себастиан Дриуси в 109-ата вкара за 5:1, по-късно Дзюба вкара от дузпа за 6:1 в 115-ата минута. В добавеното време руснаците получиха втора дузпа, като този път Роберт Мак вкара от бялата точка, а най-после в 123-ата минута още веднъж Мак бе прецизен за крайното 8:1.

По този метод Зенит стигна до популярен поврат и се класира напред с общ резултат 8:5, като в идната фаза съперник на отбора от Санкт Петербург ще бъде Мьолде, който отстрани състава на Хибърниън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР