Отборът на Ювентус успя да се поздрави с победа над

...
Отборът на Ювентус успя да се поздрави с победа над
Коментари Харесай

Юве пропусна да разгроми СПАЛ в исторически мач за Буфон

Отборът на Ювентус съумя да се поздрави с победа над СПАЛ с 2:0. Головете за домакините означиха Миралем Пянич в последната минута на първата част и Кристиано Роналдо в 78-ата минута. На вратата беше Джанлуиджи Буфон, като по този начин стражът се трансформира в италианския футболист с най-вече мачове за клубен тим - 903, с което изпревари Паоло Малдини, завършил кариерата си с 902 срещи за Милан.

Първата обстановка пристигна в 9-ата минута. Сами Кедира засече с глава центриране на Куадрадо, само че ударът му мина около вратата.

В 16-ата минута Андреа Петаня получи страховит пас, освободи се и стреля, само че около лявата греда.

Три минути по-късно Кристиано Роналдо засече точно едно центриране, само че Етрит Бериша съумя да парира изстрела му.

В 34-ата минута Пауло Дибала мина през няколко бранители на СПАЛ след скоростна контраофанзива и стреля, само че още веднъж Бериша съумя да се намеси.

В 43-ата минута още веднъж Бериша съумя да предотврати гол за домакините с крайник, след удар с глава на Аарън Рамзи от няколко метра разстояние, а секунди по-късно бранителят Франческо Викари застана на пътя на топката и почисти от голлинията изстрел на Пянич.

В последната минута на първата част „ биаконерите “ въпреки всичко поведоха. Автор на попадението стана Миралем Пянич, който насочи отдалечен изстрел, и откакто имаше рикошет в неприятелски състезател, топката влетя в мрежата за 1:0.

В 54-ата минута Кедира засече от непосреден непосредственост с глава една центрирана топка, само че още веднъж Берша беше на мястото си и избави.

В 67-ата минута албанският пазач за следващ път направи брилянтно избавяне, този път след изстрел на Дибала, а малко по-късно мазета и шут на Роналдо. В 75-ата минута Бериша парира нов удар на португалската звезда.

Три минути по-късно Юве вкара и втори гол. Дибала центрира към Роналдо, който с глава насочи топката сред краката на вратаря - 2:0.

Минута преди края Дибала проби и стигна до границата на наказателното поле и шутира, само че топката мина на сантиметри от лявата греда.

В първата минута на добавеното време и Бернардески имаше късмет да се разпише, само че още веднъж топката прелетя настрана.

Юве продължиха да търсят и трети гол, само че в последната минута на продължението Роналдо не съумя да преодолее страхотния Етрит Бериша с изстрел от наказателното поле. Така завърши и срещата.

С тази победа „ остарялата госпожа “ излиза отпред в класирането с 16 точки, а СПАЛ остават предпоследни с 3. В идващия кръг е огромното на италианския футбол Интер – Ювентус. СПАЛ пък посрещат вкъщи Парма.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР