Отборът на Ювентус се спаси в добавеното време, след като

...
Отборът на Ювентус се спаси в добавеното време, след като
Коментари Харесай

Ювентус се спаси от загуба в края

Отборът на Ювентус се избави в добавеното време, откакто стигна до изстрадано тъждество от 1:1 против гостуващия Болоня. В края на мача гостите останаха с 9 души на терена, което разреши на Юве да изравни. Попадението за Болоня бе дело на Марко Арнаутович, който се възползва от подаване на Роберто Сориано. За домакините прецизен бе Влахович в петата минута на продължението. Малко по-късно вратарят на гостите Скорупски направи отлично избавяне против Адриен Рабио.

Срещата беше изгледана онлайн от клубната легенда Алесандро Дел Пиеро и беше посрещнат от почитателите с аплодисменти. Играчите на “биаконерите " през днешния ден бяха облечени в специфичния си четвърти екип, предопределен единствено за този дуел.

В 11-ата минута Душан Влахович от " бианконерите " стреля рисково с глава, само че топката мина малко над напречната греда.

Малко по-късно Арнаутович получи превъзходен пас в наказателното поле на отбора от Торино, само че контролът на топката му не бе добър и тя му бе отнета. В 21-вата минута още веднъж Влахович направи огромен пропуск, като шутът му мина доста покрай левия дирек.

В 52-рата минута Арнаутович се реваншира, като получи прекрасен пас в наказателното поле и с изострен невисок удар изведе отбора си напред в резултата.

В 57-ата минута Алваро Мората можеше да изравни, само че ударът му с глава след корнер срещна левия дирек.

Драмата обаче занапред предстоеше в последните минути на мача. Мората изиска дузпа за нарушаване на Адама Сумаоро против него, а секунди по-късно Хуан Куадрадо нацели напречната греда. Съдията прегледа въпросната обстановка с ВАР и отсъди единствено директен свободен удар тъкмо пред наказателното поле. Той въпреки всичко сподели пряк червен картон на Сумаоро. Съотборникът му Гари Медел реагира остро на изгонването и по тази причина Хуан Лука Саки му сподели жълт, а по-късно и червен картон.

Болоня обаче съумя да удържи точката. В петата минута от добавеното време при осъществяване на корнер Мората опита задна ножица, а Влахович добута топката за изравнителния гол. До края на мача Влахович изиска дузпа, само че не получи такава, тъй като беше повален от съотборника си Федерико Бернардески, а Рабио насочи последния удар в мача, който беше уловен от Скорупски.

Така Ювентус остана на осем точки от първото място и с шест пред петия Рома, който играе в понеделник с Наполи. Болоня са 13-и в класирането с 38 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР