Отборът на Ювентус демонстрира, че все още трудно се възстановява

...
Отборът на Ювентус демонстрира, че все още трудно се възстановява
Коментари Харесай

Две дузпи спасиха Ювентус от грешка срещу последния в Калчото

Отборът на Ювентус показва, че към момента мъчно се възвръща след тежката загуба от Реал (Мадрид) в Шампионската лига. Този следобяд " бианконерите " се изтезаха против последния в Серия " А " - Беневенто, само че въпреки всичко го победиха с 4:2 и не престават похода си към поредна купа на Италия.

В воин за торинци се трансформира Пауло Дибала, който блесна с хеттрик. Две от попаденията му бяха от дузпа. Домакините пък за следващ път затрудниха някой от грандовете на Калчото, само че още веднъж не можаха да измъкнат освен това. Силен мач за " джалоросите " през днешния ден изигра таранът Диабате, който означи два гола във вратата на Войчех Шчесни.

 Снимка 349638
Източник:

" Старата госпожа " поведе в резултата след тъкмо 16 минути на " Чиро Вигорито ". Пауло Дибала впечатли с прелестен гол, откакто препарира Пуджиони с обмислен изстрел от границата на наказателното поле.

Изненадващо Беневенто съумя да възвърне паритета едвам 8 минути по-късно. Дошлият през зимата Шейх Диабате се възползва от паралелно на голлинията подаване на Гилерме и от един метър нямаше по какъв начин да сгреши. С този гол африканецът прати по дяволите една чудесна изява на Шчесни, който малко преди този момент отрази тежък шут на Джуричич.

 Ювентус ще претърпи цялостна смяна през лятото
Ювентус ще претърпи цялостна смяна през лятото

От сегашния състав ще останат едвам 10 футболисти

Ювентус въпреки всичко се отдръпна на почивката като водач, откакто основният арбитър Пакуа отсъди дузпа за " Старата госпожа " във втората минута от добавеното време. Нарушението бе против Миралем Пянич, а за отсъждането му трябваше да бъде употребена системата за видеоповторение. С виновната задача се нагърби Дибала, който направи 1:2.

Беневенто обаче отхвърляше да се съобщи и нов гол посети мрежата на " бианконерите " в 51-ата. И още веднъж негов създател стана Диабате, който се възползва от впечатляващата си физика и след центриране от корнер, насочи топката неспасяемо с глава.

Все отново драмата в този мач имаше благополучен край за хората на Алегри, които в 74-ата минута стигнаха до 2:3 след нов гол на Пауло Дибала. Хеттрикът на аржентинския национал бе завършен още веднъж от дузпа.

 Снимка 349640
Източник:

До края сломените " джалороси " позволиха и още едно попадение, като то бе осъществено от появилия се като запаса Дъглас Коща.

В идващия кръг на Ювентус следва домакинство на непредсказуемия Сампдория, до момента в който Беневенто гостува на Сасуоло.

 Алегри: Сега би трябвало да мислим за Серия
Макс Алегри развя бялото знаме

" Реал (Мадрид) е прелестен тим "

БЕНЕВЕНТО - ЮВЕНТУС 2:4

0:1 Дибала (16 " ), 1:1 Диабате (24 " ), 1:2 Дибала-дузпа (45+2), 2:2 Диабате (51 " ), 2:3 Дибала-дузпа (74 " ), 2:4 Коща (82 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР