Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски“

...
Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски“
Коментари Харесай

Отбор от Софийския университет стана трети на състезание в Съда на Европейския съюз

Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ завоюва призовото трето място в Международно съревнование по право на Европейския съюз за Централна и Източна Европа (The Central and Eastern European Moot Competition).

Отборът в състав Илияна Тодорова (3-ти курс), Владимир Славов (4-ти курс), Дамян Пилков (5-ти курс) и Ивелин Куленски (2-ри курс), под управлението на треньорките Ани Станчева и Ана Петрова , справедливо завоюва място на почетната стълбичка. Състезанието, което тази година честваше своята 25-годишнина, се организира в сърцето на Европа – в Съда на Европейския съюз в Люксембург, сред 2-ри и 5-ти май. Допълнителен мотив за горделивост е и самостоятелната премия за оратор, извоювана от Илияна Тодорова за отличните й презентационни умения. За високото равнище на тима приказва и фактът, че в първия кръг (писмени отбрани и устни пледоарии) тимът на Софийския университет получи най-голям брой точки и се класира за полуфинала с първи резултат. С това възпитаниците на Юридическия факултет за следващ път демонстрират, че са измежду най-хубавите в Европа.
 тим по право
The Central and Eastern European Moot Competition (CEEMC) е едно от най-престижните интернационалните надпревари по право на Европейски Съюз. Организира се от The British Law Center и се организира под патронажа на Съда на Европейския съюз и Университета в Кеймбридж. Състезанието съставлява привиден развой по преюдициално питане пред Съда на Европейския съюз, като от всеки участващ тим се изисква да аргументира позициите на просител и на ответник под формата на писмени отбрани и устни пледоарии на британски език. Журито е формирано от съдии от Съда на Европейски Съюз, генерални юристи и водещи експерти в областта на правото на Европейски Съюз. Тазгодишният проблем засягаше тематики, свързани със отбраната на персонални данни и с отговорността на страните членки за нарушаване на правото на Европейски Съюз.

Отборът и треньорите желаят да изразят своите специфични благодарности към управлението на Юридическия факултет на Софийския университет, „ Сиела норма “ АД, издателство „ Сиби “ и Висшия адвокатски съвет за финансовата поддръжка и подпомагане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР