Отборът на Ямбол се поздрави с шестата си победа за

...
Отборът на Ямбол се поздрави с шестата си победа за
Коментари Харесай

Иван Лилов поведе Ямбол към успех над Спартак

Отборът на Ямбол се поздрави с шестата си победа за сезона в Националната Баскетболна Лига. Момчетата на старши треньора Тони Дечев надиграха Спартак (Плевен) с крайното в дуел от 17-ия кръг на родното състезание, извършен в зала " Диана ".

Чрез триумфа ямболии усилват салдото си за сезона на 6 победи и 10 загуби, заемайки 7-ата позиция в класирането, до момента в който плевенчани остават 8-и с 3 триумфа и 13 провали.

Гостите започнаха мощно и поведоха със 7 точки при започване на мача, само че Ямбол отвърна и взе преднината в свои ръце след края на първия интервал - 28:22. Спартак обаче догони своя противник и се приближи на единствено една точка разлика на огромната отмора при 44:43, а преди началото на последната четвърт даже поведе с две точки след тройка на Ивко Ивков за 64:66. Домакините въпреки всичко натиснаха газта в последната четвърт, извоювана с 21:8, и записаха шестата си победа за сезона - 85:74.

Иван Лилов наниза 30 точки при 10/14 пукотевица от игра за Ямбол. Ерик МакГил и Уили Атууд се разписаха с по 14 точки, а Андрей Иванов вкара 10 точки и взе 8 битки.

Ивко Ивков записа 17 точки и 8 битки за гостите, Цветослав Острев и Радослав Кочев прибавиха по 15 точки, а капитанът Тодор Тодоров добави с 10 точки.
Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР