Отборът на Викинг (Ставангер) спечели с 1:0 финала за купата

...
Отборът на Викинг (Ставангер) спечели с 1:0 финала за купата
Коментари Харесай

Викинг спечели шестата си Купа на Норвегия

Отборът на Викинг (Ставангер) завоюва с 1:0 финала за купата на Норвегия над Хаугезунд и взе трофея за шести път в историята си. Единственото попадение означи капитанът на тима Златко Трипич от дузпа в 51-ата минута за наслада на почитателите им, напълнили бранша си на стадион Улеваал в Осло. Викинг печели трофея за първи път от 2001-а година квота за присъединяване в Лига Европа през есента.

One of my absolute favourite experiences in football ever. Viking FK – Cup winners 2019. pic.twitter.com/KLVIefDDBu
— Mathew Paul Gundersen (@Gundo10) December 8, 2019
Отборът се завърна през този сезон в елита на страната и под управлението на младия експерт Бярне Бернтсен доближи до 5-о място в класирането. За Хаугезунд това е втори изгубен край в историята, като предходният е от 2007-а година. А те започнаха по-добре мача и първата опция беше за тях, само че ударът с глава от Кристофер Велде беше блокиран от бранителя Сьондре Бьорсхол. Само 4 минути по-късно Бенямин Келман пропиля опция за Викинг.

Viking & Haugesund at the cup final today. #awaydays pic.twitter.com/OF9eYgAedR
— awaydaysnor (@awaydaysnor) December 8, 2019
6 минути след началото на второто полувреме капитанът на Викинг Златко Трипич беше понален от Микел Деслер и съдията отсъди дузпа, превърната в гол от пострадалия. След гола отборът на Хаугезунд, който приключи на 7-о място в шампионата, сътвори няколко положителни благоприятни условия, само че нямаше акуратност в изстрелите им. В края на мача можеше да стане и 2:0, само че при осъществяване на корнер Андре Даниелсен стреля в навън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР