Отборът на Валенсия записа разгромна победа с 5:0 над Малага

...
Отборът на Валенсия записа разгромна победа с 5:0 над Малага
Коментари Харесай

Валенсия се върна гръмко към победите, задълбочи кризата в Малага

Отборът на Валенсия записа разгромна победа с 5:0 над Малага в мача от петия кръг на Ла Лига. Така „ прилепите “ записа втора победа през сезона. След два триумфа и три ремита, едно от които с Реал Мадрид, тимът разполага с актив от 9 точки и е на третото място в класирането.

За Малага провалянето бе пето следващо и без точка съставът е на последната 20-а позиция.

Валенсия съумя да поведе след 17 минути игра. Санти Мина доближи до отлично центриране и с глава вкара топката в десния ъгъл за 1:0.

Малага отвърна незабавно след подновяването на играта. Диего Рола игра с глава при едно центриране и насочи обещаващ удар, който обаче бе отразен от Нето.

„ Прилепите “ можеха да отбележат второ попадение след половин час игра. Симоне Дзадза се включи добре и овладя хубаво един пас, само че ударът му бе блокиран от защитник, който се хвърли на шпагат. Шест минути по-късно Алекс Мула доближи до точно подаване и се озова очи в очи с Нето, който обаче отрази ловко.

След почивката домакините стартираха решително и натиснаха Малага. Това даде резултат в 55-ата минута. Карлос Солер проби отдясно, центрира рисково, а Симоне Дзадза засече за 2:0.

Наказателната акция на Валенсия продължи и в 61-ата минута преднината на домакините стана класическа. Монтоя центрира отдясно, съвсем от границата на пеналта, а Дзадза изскочи и с глава засече за 3:0.

Италианецът на оформи своя хеттрик единствено две минути по-късно, а по този метод умъртви интригата в срещата. Нападателят връхлетя върху една отскочила топка, възползвайки се от неточност в защитата на Малага и откакто се пребори, осъществя за 4:0.

Разгромното 5:0 Валенсия оформи в 86-ата минута. Родриго бе изведен луксозно от Гонсало Гедеш и се разписа за крайния резултат.

В идващия кръг Валенсия гостува на Реал Сосиедад, а Малага посреща Атлетик Билбао.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР