Отборът на Валенсия се добра до победата с 2:1 над

...
Отборът на Валенсия се добра до победата с 2:1 над
Коментари Харесай

Валенсия със светкавичен обрат в края на “Ла Росаледа”

Отборът на Валенсия се добра до успеха с 2:1 над Малага в гостуването си от 24-ия кръг на Примера дивисион на “Ла Росаледа”. “Прилепите” трябваше много да се потрудят в този мач, защото първи получиха гол в своята врата, дело на Идейе Барун в 27-ата минута, само че те съумяха да стигнат до цялостен поврат в границите на пет минути в края на мача. Първо Франсеск Коклен изравни резултата в 80-ата минута, а в 85-ата Даниел Парехо донесе трите точки на своя отбор след тъкмо изпълнена дузпа.

Първото полувреме бе относително равностойно, като даже на моменти домакините имаха игрови превес. Те стигнаха до разкриване на резултата в 27-ата минута, когато след центриране от корнер Идейе с пета съумя да чукне топката във вратата за 1:0.

Второто полувреме бе по-динамично. В 56-ата минута домакините за повторно пратиха топката в мрежата, само че голът не бе зачетен поради фаул в нахлуване. Две минути по-късно Идейе пропусна от добра позиция с глава.

Постепенно обаче и Валенсия стартира да основава голови рискове. В 64-ата минута Симоне Дзадза получи с тил към вратата, обърна се и стреля, само че топката мина до гредата. В 80-ата минута “Прилепите” стигнаха до равнене на резултата. При едно центриране от корнер Коклен бе изтърван на първата греда и с глава порази вратата за 1:1.

В 84-ата минута Игнаси Микел задържа в наказателното поле откъсващия се Родриго Морено, а съдията не се поколеба да уточни бялата точка и да извади пряк червен картон на бранителя. Дани Парехо извърши безапелационно наказателния удар за 1:2.

В последната секунда на мача Малага можеше да се добере до равенството. Вратарят Роберто се включи в офанзива при един корнер и точно той стреля доста рисково с глава, само че не съумя пъкъл се разпише.

Така Валенсия записа втора поредна победа и с 46 точки крепко държи 3-ото място в класирането. Малата пък още веднъж разочарова последователите си и остава на дъното на таблицата с едвам 13 точки досега.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Примера дивисион 24 кръг, събота 17 февруари  Малага 1:2краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР