Отборът на Украйна се класира за финалния бараж за класиране

...
Отборът на Украйна се класира за финалния бараж за класиране
Коментари Харесай

Украйна се класира за финалния бараж за световното първенство в Катар

Отборът на Украйна се класира за финалния бараж за класиране на Световното състезание в Катар в края на 2022 година откакто победи като посетител Шотландия с 3:1. В герои за отбора на стадион „ Хемпдън Парк “ в Глазгоу се трансфораха Андрий Ярмоленко, Роман Яремчук и Артьом Довбик. За домакините почетното попадение вкара Калъм Макгегър. Така Украйна ще се изправи против Уелс на 5 юни в спор за място на Мондиала.

Двубоят стартира мощно за Украйна, предава БНР. Възпитаниците на Александър Петраков сътвориха няколко положителни благоприятни условия пред Гордън, само че не съумяха да се разпишат. Така се стигна до 33-ата минута, когато въпреки всичко топката се озова във вратата на домакините. Руслан Малиновски откри Андрий Ярмоленко, който съумя да трансферира вратаря за 0:1.

През втората част гостите продължиха да играят въодушевено. Четири минути след почивката те стигнаха до втори гол. Негов създател стана Роман Яремчук, който с глава засече центриране на Олександър Караваев за 0:2.

В 58-ата минута Украйна стигна до нова отлична опция, само че Ярмоленко се оказа в засада. Постепенно шотландците изравниха играха и погледнаха по-смело към вратата на Бушчан. Вратарят обаче се оправи.

В 79-ата минута домакините се върнаха в мача. Тогава Бушчан не се намеси по най-хубавия метод, което разреши на Калъм МакГрегър да се разпише с удар от междинна отдалеченост. Малко по-късно Украйна можеше да реши всичко в срещата. Довбик се озова самичък против вратаря, само че се забави и разреши на бранител да избие топката.  

В добавеното време на мача Олександър Зубков нов добър късмет за трети гол на своя тим. Халфът насочи удар от границата на наказателното поле, който мина около вратата. Минута по-късно Зинченко със страховит пас изведе Довбик самичък против Гордън и нападателят на Днипро-1 този път не сбърка за крайното 1:3.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР