Отборът на Уилямс във Формула 1 планира да задържи Сергей

...
Отборът на Уилямс във Формула 1 планира да задържи Сергей
Коментари Харесай

Уилямс се надява на дълги години работа със Сироткин

Отборът на Уилямс във Формула 1 възнамерява да задържи Сергей Сироткин за дълги години напред. 22-годишният руснак ще дебютира публично за основания в Гроув отбор през март, когато стартира и новият сезон.

Бившият кадър на Рено си завоюва мястото като сътрудник на Ланс Строл след двубой с ветерана Роберт Кубица. Полякът се задоволи с ролята на тест водач. За контракта на Сироткин се знае само, че е дълготраен, а изпълнителният шеф на Уилямс Майк О’Дрискол бе безапелационен, че младокът не е просто краткотрайно решение.

Руски новобранец ще кара за Уилямс във Ф1

„ Със Сергей сключихме контракт за няколко години. Имам му огромно доверие. Никога не приказваме за характерните условия за всеки водач, това е нормална процедура за много от тимовете във Ф1”, разяснява О’Дрискол.

„ Мога единствено да кажа, че договорът е за доста години, тъй че чакам да гледате Сергей много време с екипа на Уилямс.”

Кубица - единствено тест водач за Уилямс?

За руснака се знае, че получава сериозна спонсорска поддръжка от SMP Racing, а изпълнителният шеф на компанията Дмитри Саморуков призна, че обезпечаването на договорка за период, надхвърлящ 1 година, е било от основно значение. „ Знаехме, че няма смисъл да парафираме договор единствено за 1 сезон, като се има поради работата на Сергей с тима и колата. Нашата стратегия е създадена за повече от година. В договорката има много гъвкави условия, само че несъмнено е за повече от една година”, добави Саморуков.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР