Отборът на ЦСКА U16 с треньор Планимир Дафинов ще има

...
Отборът на ЦСКА U16 с треньор Планимир Дафинов ще има
Коментари Харесай

Европейски изпитания в EYBL за ЦСКА

Отборът на ЦСКА U16 с треньор Планимир Дафинов ще има 4 европейски провокации тази седмица. От четвъртък до неделя " алените " ще се изправят против отбори от Испания, Италия, Северна Македония и Чехия. Мачовете са в зала " Триадиаца " и са част от Европейската младежка баскетболна лига - EYBL.

Водени от Калоян Колев, който към този момент играе постоянно за дублиращия тим на " алените " в ББЛ, дребните " армейци " ще имат опция да премерят сили с едни от най-хубавите баскетболни школи на континента. Това няма да са първи интернационалните борби за някои от момчетата, тъй като с изключение на Колев, още Боян Кьосев, Марк Воденичарски, Борис Гидов, Георги Христов и Емил Манчев бяха част от националния тим за своята възраст, който взе присъединяване в мощен шампионат в Словения това лято.

" Очаквам да покажем едно положително лице и до някаква степен да си сверим часовника с други европейски школи ", сподели старши треньорът Планимир Дафинов. Според него присъединяване в EYBL ще бъде вълнуващо предизвикателство както за момчетата по този начин и за треньорите. " Надявам се да стигнем колкото се може по напред в шампионата, въпреки че ЦСКА ще разчитаи на момчета от шампионския набор 2008, а конкуренцията е за родени през 2007 година ", посочи Дафинов. Той кавалерски пожела триумф и на другите два български тима в групата - Буба и Балкан.

Първият мач на ЦСКА U16 е в четвъртък от 18 часа в зала Триадица против испанската баскетболна академия The Dream. В петък от 13 часа е срещата с италианския Казерта. Малките " армейци " се изправят против Водно Сънс Партизан от Северна Македония в събота от 15 часа, а последният дуел от тази фаза е в неделя против Сокол от Чехия в 13 часа. Следва втори кръг на конкуренцията в Будапеща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР