Отборът на ЦСКА стартира с поражение авантюрата си в групите

...
Отборът на ЦСКА стартира с поражение авантюрата си в групите
Коментари Харесай

Клуж съкруши ЦСКА за едно полувреме

Отборът на ЦСКА започва с проваляне случката си в групите на Лига Европа, откакто „ червените” бяха победени от румънския първенец ЧФР Клуж на стадион „ Васил Левски” с 0:2. И двата гола за румънците паднаха през второто полувреме, откакто груба неточност в отбрана на българите и Марио Рондон откри резултата в София след 52 минути игра. В 74-ата минута пък Чипреан Деак удвои актива на „ железничарите” от северната ни съседка след противоречива дузпа, дадена от турския арбитър Халим Емер.

По този метод „ червените” се намират на последното място в групата си след първите изиграни мачове от Лига Европа, откакто в другия мач от групата Рома надделя Йънг Бойс.

Първият късмет в мача бе за ЦСКА. Юнус Санкаре опита удар от междинна отдалеченост, само че Винисиус от Клуж блокира. Секунди по-късно Георги Йомов получи вляво на наказателното поле на румънците и стреля мощно по диагонала с десния крайник, само че Кристиан Балгардеан блокира опита на звездата на " алените ". След пет минути игра десният бек Тибо Вион центрира добре отдясно към Синклеър, само че юношата на Ливърпул не откри добре топката с глава и тя отиде навън.

В шестата минута вратарят на Клуж Балгардеан позволи да бъде пресиран от Соу и нападателят на ЦСКА лиши топката до аутлинията. Гамбиецът не понечи да стреля с левия крайник и шутира с десния, само че стражът на гостите блокира опита на Соу. В десетата минута Юнус Санкаре стреля с левия крайник пред наказателното поле на Клуж, само че Балгардеан улови.

В 14-ата минута и отбранителният халф на ЦСКА - Амос Юга, опита своя шанс с отдалечен удар, само че и той излетя навън. В 19-ата минута Чиприан Деак комбинира паралелно пред наказателното поле на ЦСКА с Константин Паун. Халфът стреля с десния крайник, а топката се отби в тялото на Матей и прелетя над напречната греда на Бусато. След корнера пък имаше опит за удар от защитник на Клуж, само че бе маркирана засада.

В 24-ата минута правещият дотук доста мощен мач за българите - Тибо Вион, центрира много ловко отдясно към първа греда на Клуж. Там Соу засече топката с глава, само че Балгардеан още веднъж избави. След половин час игра халфовата линия на ЦСКА закъсна да се върне и Клуж направи бърза акция посредством Паун. Той стреля отдясно, само че прекомерно едва за стандартите на Бусато.

Втората част Стамен Белчев реши да върне тима си в по-задни позиции, което му струваше скъпо в 53-ата минута. Тогава Клуж след няколко набези стигна до корнер. Именно от него падна първия гол в мача, откакто Марио Рондон от близко матира защитата на българите - 0:1 за Клуж.

ЦСКА заигра по-активно и в границите на 60 секунди Али Соу опропасти две страхотни набези на домакините. Първо в 67-ата гамбиецът не съумя съответно да продължи привидно обикновен пас от средата надясно, където безусловно самичък в половината на Клуж беше Георги Йомов. Миг по-късно Санкаре изведе ужасно нападателя на " алените ", който си поведе кошмарно топката и пропусна шанса да излезе " очи в очи " с Балгардеан.

В 72-ата минута реферът от Турция отсъди много противоречива дузпа за гостите от Румъния. Амос Юга и Дебелюх влязоха в единоборство, като и двамата се държаха, а в последна сметка Дебелюх повали с дясната си ръка Юга, след което последва сигнала на рефера. Зад топката застана Чипреан Деак, който прати топката в десния ъгъл на Бусато – 0:2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР