Отборът на ЦСКА победи с 3:2 новака Арда Кърджали в

...
Отборът на ЦСКА победи с 3:2 новака Арда Кърджали в
Коментари Харесай

Али Соу прекъсна сушата при трудна победа над "Арда"

Отборът на ЦСКА победи с 3:2 новака " Арда " Кърджали в мач от шестия кръг на Първа лига. " Армейците " краткотрайно се изравниха по точки (11) с " Лудогорец ", а точни за триумфа на домакините бяха Тони Уот, Евандро и Али Соу. За гостите се разписаха Радослав Василев и Иван Коконов.

На два пъти в срещата " алените " имаха искания за дузпи.

Футболистите на Люпко Петрович започнаха мощно мача и можеха да поведат още в първите минути, само че Тони Уот не се възползва от пас на Малинов.

В 15-ата минута ЦСКА излезе напред в резултата. " Червените " направиха бърза контраофанзива, която приключи с удар от въздуха на Уот, който не остави никакви шансове на Иван Караджов.

" Арда " върна едно попадение в 19-ата минута, когато Лозев центрира отдясно към Василев, който изпревари Черниаускас и прати топката в мрежата.

Снимка: Lap.bg

След подновяването на играта ЦСКА взе превъзходство. В 52-ата минута Уот нахлу в наказателното поле и преодоля Мартинов, футболистът на " Арда " посегна да отнеме топката, нападателят падна и изиска дузпа, само че Георги Николов даде знак играта да продължи.

В 55-ата минута мощен удар на Евандро попадна в ръцете на Караджов. Малко по-късно бразилецът стреля с глава, само че още веднъж право във вратаря.

Все отново в 64-ата минута Евандро вкара следващия си решителен гол. Уот надигра бранител на гостите и отклони топката за своя съотборник, който пусна топката около Караджов за 2:1.

Али Соу изиска дузпа в 78-ата минута, откакто бе изблъскан в тил от Пламен Крумов. В идната офанзива Кристиян Малинов бе оставен самичък и от непосредствена непосредственост стреля право в Караджов.

В 83-ата минута Уот направи непростителен пропуск. Нападателят получи подаване в дребното наказателно поле от Кери, само че прати топката над гредата.

Снимка: Lap.bg

" Арда " бе покрай ново равнене в 85-ата минута, когато резервата Бенгюзов от точката на дузпата шутира в ръцете на Черниаускас.

Али Соу повиши на 3:1 в 89-ата минута, откакто засече с глава центриране на Турицов. Така той се разписа за първи път от откриващия мач за сезона против " Етър " на 12 юли.

" Арда " понижи на 3:2 в първата минута на добавеното време посредством Иван Коконов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР