Отборът на ЦСКА надделя с 2:0 над големия си враг

...
Отборът на ЦСКА надделя с 2:0 над големия си враг
Коментари Харесай

С лекота: ЦСКА наби безволев Левски за край на редовния сезон

Отборът на ЦСКА надви с 2:0 над огромния си зложелател – Левски, в финален мач за двата отбора от постоянния сезон в efbet Лига. По този метод „ червените” записаха дубъл с победи през акцията против Левски, откакто в края на календарната 2020-а година взеха най-малък триумф с 1:0. И двата гола в срещата на „ Васил Левски” паднаха през първата част.

Бързоногият халф Жул Кейта даде превес на символичните посетители в 14-ата минута, откакто засече с глава съвършено центриране на направилия страховит мач полузащитник Федерико Варела. Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо пък осъществя втория гол в 37-ата минута и на процедура оформи крайния резултат в мача сред двата клуба. В самия края на постоянното време пък влезлият като запаса за "сините " - Илия Димитров, бе изпъден непосредствено от рефера Ивайло Стоянов заради препирня с Юрген Матей. Левски пък нацели гредата след фаул на Мартин Петков в третата минута, само че като цяло изигра безобразно първо полувреме, което улесни оптимално тима на Любослав Пенев. Хората, водени от Живко Миланов, демонстрираха някаква упоритост през втората част, само че с оглед удобния задатък "червените " нямаше по какъв начин да бъдат пречупени и разумно взеха 14-ата си победа до момента през годината.

 Левски - ЦСКА
източник:

ЦСКА резервира третата си позиция преди идните плейофи и е с 50 точки, на две зад втория Локомотив Пловдив (52). Левски, от своя страна, пък е девети с 28 точки.

Не бяха минали и 90 секунди от старта на мача, а Левски стигна до рисков свободен удар след фаул на Тибо Вион против Андриан Краев. От директния свободен удар Мартин Петков обстрелва "червената " врата, само че топката се отби в напречната греда на ЦСКА - навън. След девет минути игра пристигна и първият късмет за ЦСКА. Греъм Кери получи пас от корнер по земя и реши да стреля мощно с левия си крайник, само че топката не откри очертанията на вратата, защитавана от Микулич - навън.

Натискът на гостите даде резултат в 14-ата минута, когато ЦСКА откри резултата. Енрике Рафаел увлече трима "сини " футболисти вляво и върна обратно отляво за Феде Варела. Аржентинецът достави центриране в наказателното поле за Жул Кейта, който сред двама бранители на Левски с глава матира Микулич - 1:0 за ЦСКА.



В 21-ата минута Жул Кейта не даде добър пас за Кайседо отдясно при бърза акция от "червените " и при приземяването си френският бърнозог състезател получи болежка в десния крайник. Кейта се опита да продължи, само че в последна сметка бе изнесе на носилка, а на негово място се появи Георги Йомов.

Влизането на Йомов незабавно даде резултат. Младият българин проби бързо отдясно и даде незабавно пас към Кайседо, чийто удар обаче не откри очертанията на вратата на Левски и топката отлетя над напречната греда. Добрите дейности на Йомов отдясно не стопираха. В 33-ата минута българинът се оправи без никакви усложнения с Рерас и подаде топката в наказателното поле, само че и Варела, и Рафаел се разминаха с нея, с цел да пристигна изчистването на Ивайло Найденов от Левски.

Федерико Варела изведе ужасно Георги Йомов зад тила на защитата на Левски в 36-ата минута. Българинът опита да трансферира Микулич, който обаче спря удара му, а при последвалия опит на крилото от ЦСКА с глава прати топката навън от доста дребен удар. В 37-ата минута ЦСКА поведе с два гола. Енрике Рафаел проби отляво и опита да откри Йомов, само че защитата на Левски видимо се оправи. Топката стигна в Тома Даске, а французинът просто я подаде на Кайседо, който шутира с левия крайник. Кълбото се отби в крайник на "син " защитник и влетя в мрежата на Микулич.

Шест след началото на втората част Греъм Кери загуби топката при изнасянето ѝ, а Мартин Петков изведе вдясно Андриан Краев. Братът на Божидар Краев шутира отдясно, само че опитът му не немери очертанията на вратата на Бусато - навън. В 63-ата минута гостите сътвориха поредна страхотна опция да отбележат трети гол. Федерико Варела даде следващия си страховит пас зад защитата на Левски за Кайседо. Нападателят опита да отстрани Микулич с блъскане настрана, само че падна. Все отново той се изправи и потърси паралелно Енрике Рафаел, само че топката остана зад тила на португалеца.

Четвърт час преди края Греъм Кери изведе с дълъг пас вляво Георги Йомов по нападението на ЦСКА. Той отстрани съпротивата на Даске и шутира по диагонал, само че прекомерно анемично, с цел да затрудни Микулич. Левски трябваше да доиграе мача след 85-ата минута с човек по-малко, защото бранителят Георги Александров получи травма, а Живко Миланов към този момент бе направил всичките си смени.

В добавеното време на срещата Георги Йомов опита да накаже Зоран Микулич с удар от доста дребен ъгъл, само че стражът на Левски с дясната ръка спря топката преди да влезе във вратата му.

И въпреки двата тима да са на двата полюса в спортно-технически проект през тази година, то положителната вест и за двата клуба е, че почитателите се завръщат по стадионите. С решение през седмицата на Националния стадион ще участват четири хиляди индивида, които ще се постараят да създадат същинска футболна атмосфера за огромния мач.

Живко Миланов подрежда своите избраници в сграда 4-2-3-1. Нападението е водено от Билал Бари, който ще бъде поддържат от Мартин Петков, Андриан Краев и Драган Михайлович. Капитанът Мартин Райнов ще бъде подпомаган от Тома Даске, до момента в който пред вратаря Микулич карето в защита е построено от Найденов, Атанасов, Георги Александров и Фейса Рерас.



Любослав Пенев също избира схемата 4-2-3-1 за старт на дербито. Густаво Бусато се връща под рамката на вратата, а пред него бранители са Иван Турицов, Юрген Матей и Мено Кох. Ляв бек е Греъм Кери поради неналичието на Брадли Мазику. Опорни халфове за "червените " са Тибо Вион и капитанът Амос Юга. Зад нападателя Жорди Кайседо триото, което ще тормози "синята " защита е от Енрике Рафаел, Федерико Варела и Жул Кейта.


Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР