Отборът на ЦСКА (Москва) победи големия враг Спартак (Москва) с

...
Отборът на ЦСКА (Москва) победи големия враг Спартак (Москва) с
Коментари Харесай

ЦСКА взе дербито на Москва след страхотен обрат за две минути

Отборът на ЦСКА (Москва) победи огромния зложелател Спартак (Москва) с 2:1 в дербито на съветската Премиер лига. Двата отбора се изправиха един против различен в конфликт от 6-ия кръг, а домакините на " ЦСКА Москва Арена " направиха страховит поврат с два гола за две минути. Марио Пашалич даде преднина на спартаклии в 48-ата минута, само че Георгий Шенников в 83-ата и Витиньо в 85-ата донесоха триумфа на " армейците ". Българите в двата състава - Георги Миланов и Ивелин Попов, не се появиха в игра и изгледаха мача от аварийните скамейки.

В началото на мача ЦСКА стоеше по-добре и сътвори няколко много положителни голови благоприятни условия. В 7-ата минута Алан Дзагоев финтира двама бранители и насочи удар, само че над вратата. След това в 12-ата минута Александър Головин проби на скорост и откри Дзагоев на стрелкова позиция, само че този път изстрелът му бе избавен от вратаря. При последвалия корнер още веднъж Дзагоев направи необикновен пропуск, откакто не съумя да се разпише от близко.

Спартак действаше по-прибрано, само че в 30-ата минута и гостите имаха нелош късмет за разкриване на резултата, откакто Марио Пашалич от добра позиция стреля неопределено.

Още при започване на втората част обаче хърватинът се реваншира по най-хубавия метод. Той насочи отдалечен удар, който рикошира в бранител и излъга вратаря, с цел да се озове във вратата за 0:1.

ЦСКА опита да натисне и в 52-ата минута Алексей Березуцкий не бе надалеч от попадение след удар с глава, който профуча над вратата. Спартак също имаше нелоша опция в 66-ата минута, когато Лоренсо Мелгарехо се озова на стелкова позиция, само че ударът му мина около вратата.

Истинската драма обаче настъпи в заключителните минути. Домакините се хвърлиха в офанзива и това даде резултат. В 83-ата минута Головин нахлу в пеналта, финтира бранител и пусна паралелно на голлинията за Шенников, който засече топката в опразнената врата. Само две минути по-късно Витиньо получи пред наказателното поле и с мощен удар вкара за 2:1.

В края на мача и нервите на играчите не устояха и се стигна до малко сборичкване на тъчлинията, което обаче бързо бе овладяно от съдиите и треньорите.

Така ЦСКА (Москва) измъкна значима победа и с 12 точки излезе на 4-ото място във краткотрайното класиране. Шампионът Спартак пък продължава да е неоснователен от началото на сезона и с едвам 8 точки се намира на 8-ото място в таблицата.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР